Illustrasjonsbilde.

Tomme ord

Axel Remme skriv i dagen i dag (16/6) at "gudstjenestesamlingen skal ikke være scene for kulturens mangfold eller kjendisers meninger og tro. Da er det Jesus som skal ha ordet."

Det er alvorleg og aktuell tale. Og kvar predikant og prest bør tenkja over det for sin eigen del. For her rører han ved noko viktig i tida vår.

Eg har vore på møte og gudstenester og tenkt slik: Her legg dei opp til underhaldning og ikkje til eit møte med Gud. Det kan sjå ut som at det viktigaste er at folk trives. Og då blir det lite av alvoret om at me er syndarar for Gud og kan ingen ting gjera til frelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Då vert det heller ikkje rom for klår tale om omvending bort frå synda og verda. Ordet “nåde” kan lett bli “ord” utan innhald, eit slags mantra utan meining. Kallet til oss alle som talar lite eller mykje: Lat Guds ord og Ande avgjera.

Bli med i debatten!

For å kunne kommentere artikler på DagensDebatt.no - og for å kunne starte nye debatter, må du må være registrert - og innlogget - på Facebook

I tillegg må du registere deg som bruker av DagensDebatt.no. Trykk på «registrer deg» øverst til høyre på denne siden.

Her finner du de enkle debattreglene våre.

-----

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: redaksjonen@dagen.no

Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

-----

Ukentlig nyhetsbrev: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

* Følg gjerne Dagen på Facebook

Les også
Tømmer kristensamfunnet sitt innhold?