DEBATT: «Demokratene har prøvd
...
DEBATT: «Demokratene har prøvd å stille Trump for riksrett helt siden han ble valgt i 2016, men de har skåret massive selvmål, og de har servert Trumps andre presidentperiode på et sølvfat», skriver Kristian Kahrs. Foto: AP Photo/NTB scanpix, Evan Vucci
Feil fra Selbekk om Trump og USA
Del
I sin leder «Riksrett styrker Trumps sjanser», kommer Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til riktig konklusjon, men det er trist at en vanligvis etterrettelig journalist mister gangsynet når det gjelder realitetene i amerikansk politikk og USAs forhold til Ukraina og resten av verden.

Selbekk hevder i sin leder at «faktaene i saken er overraskende lite omstridt». La oss da snakke om fakta, og her er det ikke Selbekk som representerer fakta.

Dagen redaktøren hevder for eksempel at Donald J. Trump brukte utpressing for å få den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj å starte korrupsjonsetterforsking mot tidligere visepresident og nå presidentkandidat for Demokratene, Joe Biden.

Om Selbekk har lest det publiserte referatet på hjemmesidene til det Hvite Hus fra samtalen Trump hadde med Zelenskyj i juli og en oppfølgingssamtale mellom de to i september, er uklart. Men her er det krystallklart at den ukrainske presidenten ikke opplevde noen form for press.

Hvordan kan da Selbekk hevde det motsatte?I sin leder kommer faktisk Selbekk med denne oppsiktsvekkende uttalelsen: «Disse forholdene har presidenten selv innrømmet og transkriberte utdrag fra telefonsamtalen» Trump har ikke innrømmet noe av det Selbekk påstår, og tilbakeholdelse av militær assistanse var heller aldri tema for samtalene.

I stedet for å hevde usannheter om Trumps angivelige utpressing av Ukraina, ville Dagen tjent mye mer på å se på mange av de grundige etterforskingene når det gjelder anklager om korrupsjon og valginnblanding fra Demokratene. Her ser vi at det er dokumentert at Demokratene prøvde å påvirke valget i USA med å finne drittpakker mot Trump, samtidig som de aldri greide å bevise noen forbindelse mellom Russland og Trump.

Bidens sønn, Hunter Biden fikk minst 50.000 dollar i måneden som styreleder i selskapet Burisma, et oljeselskap hvor politikersønnen ikke hadde noen bakgrunn fra energisektoren, uten å forstå ukrainsk. Troverdigheten hans er heller ikke veldig høy fordi han ble kastet ut av den amerikanske marinen på grunn av kokainmisbruk. Nå etterforskes han for å ha mottatt flere millioner dollar i bestikkelser.

Hvorfor er det galt av Trump å etterforske korrupsjon fra Biden bare fordi han stiller til valg som president? Men Trump har ikke hatt hovedfokus på Biden. Det han og hans personlige advokat Rudy Guiliani har har aller mest fokus på, som vi kan se i utskriften av samtalen mellom presidentene, er den massive korrupsjonen i Demokratene og deres forsøk på å finne skittpakker mot Trump i Ukraina det som det meste av fokuset ligger på.

Her er Guilani en perfekt advokat for Trump. Som tidligere borgermester i New York har han stor politisk erfaring, og som aktor og påtaleansvarlig har han ikke tapt en eneste sak. I samarbeid med den amerikanske TV kanalen One American News Network, har de gjort en massiv og godt dokumentert etterforsking.

Det blir for mye å gå gjennom alt her, men de som er interessert kan se programmet på tre timer på oann.com/oaninvestigates. Her reiser TV teamet og Guilani til Ukraina og Budapest for å snakke med øyenvitner, og de har også flydd toppdiplomater og tidligere medlemmer av det ukrainske parlamentet til USA.

Her ser vi også at den amerikanske ambassaden i Kiev, instruert av demokratene, har nektet visum til de som kunne vitne om korrupsjonen i amerikanske rettssaler. Andre gode og etterrettelige kilder når det gjelder disse spørsmålene er organisasjonen Judicial Watch som bruker det amerikanske rettsvesenet til å slå byller på det som ser ut som et forsøk på statskupp fra sterke grupper i byråkratiet, ofte kalt djupstaten og Demokrater som ennå ikke vil innse at de tapte valget i 2016.

For de som ikke vil søke gjennom tusenvis av dokumenter og fakta rundt denne massive korrupsjonen og en urettmessig maktovertakelse fra en lovlig valg president, kan det være nyttig å se en kort video på under tre minutter med president for Judicial Watch, Tom Fitton og den populære Tucker Carlson fra Fox News.

Her går det frem at Demokratene vil stille Trump for riksrett bare på grunn av at han har stilt berettigede spørsmål om spionasjeskanalen og korrupsjonen i Ukraina. https://www.youtube.com/watch?v=4lFpHsOmZ5E.

Nettsiden The Duran er også en meget god kilde for nyheter om denne riksrettfarsen. Hvis riksrettssaken kommer til Senatet, blir det sannsynligvis en meget kort prosedyre, men de massive avsløringene mot djupstaten og korrupte demokrater og elitene som stemmer for stadig nye krigsengasjement i det republikanske partiet er kun begynnelsen.

I Representantenes hus har demokratene ledet en etterforsking hvor de ikke tillot sine motstandere å kalle inn vitner, og i etterforskingen utført av internetterforsker Michael Horowitz når det gjelder hva FBI og det amerikanske justisdepartementet, har den vært meget begrenset, selv om FBI blir sterkt kritisert for å blande seg i valgkampen mot Trump, med for eksempel ulovlig overvåking av

Dette er ikke begrensninger som Trumps justisminister William Barr og hans etterforsker, statsadvokat John Durham ikke forholder seg til. De har et totalt fritt mandat til å etterforske etterretningsoperatører i for eksempel CIA og de som på antidemokratisk måte prøver å ta makten fra Trump.

Demokratene har prøvd å stille Trump for riksrett helt siden han ble valgt i 2016, men de har skåret massive selvmål, og de har servert Trumps andre presidentperiode på et sølvfat. Det er bare å finne frem popcornet. Dette kan være starten på slutten for det for det demokratiske parti slik vi kjenner det i dag.