Det israelske flagget har skapt massiv debatt den siste tiden. Meningene er delte rundt hvorvidt det hører hjemme i norske gudstjenestelokaler. Illustrasjonsfoto: RonAlmog/CC/Flickr

Et israelsk flagg på bordet

Jeg synes at noen kristne ledere og organisasjoner er så opptatt av å kommunisere at de glemmer hva de skal kommunisere. Dette kan føre til absurditeter.

Et eksempel er kirken som for noen år siden har valgt å fjerne korset fra sin logo, for å kunne bedre kommunisere. Men korset er ryggraden i vår tro, det er kjernen og stjernen i det kristne budskap. Det er absurd å fjerne korset, når korset danner senteret i det kristne budskap.

Men nå til Sten Sørensens utspill. Han vil fjerne det israelske flagg fra de evangeliske gudstjeneste for han mener at det står i veien for vår kommunikasjon til ungdommen og andre grupper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Mener det israelske flagget stenger ungdommen ute

Men jeg tror at det israelske flagg i de kristne forsamling bærer et viktig budskap. Det bærer budskapet om vår solidaritet med det jødiske folk, som har fått sitt land tilbake.

Jeg viser til et sitat som tilskrives den tyske prest og martyr Dietrich Bonhoeffer. Det lyder som så: «De som ikke vil tale jødenes sak må ikke synge gregorianske sanger.»

DEBATT: Det israelske flagget

Men jeg tror at Israels flagg i kirken bærer et enda viktigere budskap. Det forteller at Gud fortsatt er Israels Gud og at han holder sine løfter. Det minner også om at vi skal be om beskyttelse for Israels folk og deres land, som fortsatt er truet.

Men jeg tror også at alle teologene burde ha et israelsk flagg på bordet, for å minne dem at miraklenes tid ikke er over og at hans løfter til Israel ikke er gått ut på dato.

Les også
Det israelske flagget
Les også
Bjørgvin-bisp: – Ingen gudstjeneste med Israels flagg
Les også
Mener israelske flagg stenger ute ungdommene
Les også
Reagerer forskjellig på utspillet
Les også
Leserstorm etter utspill om flagg