En realistisk fredsplan.
Del

Eks-general i IDF Gershon Hacohens fredsplan fra november 2016: « Announcing The New State Solution – Ynetnews » er et fredsforslag som ble publisert i amerikanske aviser i kjølvannet av president Donald Trumps seier i presidentvalget i november 2016.

Palestinske ledere i Hamas, Fatah og PLO har også forkastet president Trumps lenge varslede fredsforslag, på grunnlag av det som har sivet ut i mediene av innholdet. Så lenge fredsforslagene ikke inneholder det vesentligste for dem, en god mulighet i overskuelig fremtid til å utslette Israel som jødisk stat, er alle fredsplaner uinteressante for palestinske ledere. Greitt å vite! President Trump vil legge frem fredsforslaget sitt etter at det israelske valget 9. april er vel overstått. Har han inkludert noen av tankene til Gershon Hacohen i sitt forslag? Det er eventuelt for godt til å være sant.

Både han og den egyptiske presidenten, Abdel Fattah al-Sisi, er kjent med innholdet i Gershon Hacohens realistiske fredsplan, men sjansene for at planen noen gang kommer på forhandlingsbordet der palestinske ledere er med, er små. Eks-generalen har forutsett at noen vil mangle rundt forhandlingsbordet, og har tatt høyde for hvordan problemet/situasjonen skal takles. Les hvordan!