HOMOFILI: «De to, mannen og kvinnen, skal være ett kjød. Dette er og var Guds eneste og faste ordning for ekteskap og samliv mellom mennesker.» Illustrasjonsfoto: Chris Yarzab/CC/Flickr

Det bibelske syn på homoseksualitet

Alltid én mann og én kvinne.

Bibelen forteller oss at Gud skapte mennesket av jordens støv, og blåste livets ånde inn i hans nese, og mennesket ble til en levende sjel. Adam ble hans navn etter ordet for menneske på hebraisk som er adam.

LES: Oppdager Jesu jødiske bakgrunn på nytt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud så at det ikke var godt for mennesket å være alene og derfor skapte han, noe senere, en kvinne, Eva, og førte henne til mannen. De to, mannen og kvinnen, skal være ett kjød. Dette er og var Guds eneste og faste ordning for ekteskap og samliv mellom mennesker.

Men synden kom inn i verden. Slangen kom til Eva med sitt listige spørsmål: «Har Gud virkelig sagt?» Kvinnen så at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øynene – et prektig tre. Hun tok av frukten og åt og gav også sin mann, og han åt. Dermed hadde de syndet mot Guds bud. Dette fikk katastrofale følger for Adam og Eva og derved også for hele skapningen.

Paulus forkynner at synden kom inn i verden ved et menneske, og døden på grunn av synden, og døden slik trengte gjennom til alle mennesker, fordi de syndet alle.

Bibelen forteller at menneskene syndet og fordervet sin ferd på jorden. Gud så jorden, og se, den var fordervet. Gud bestemte da å gjøre ende på alt kjød. Bare Noah fant nåde for Herrens øyne. Han ble bedt om å bygge en ark etter Guds anvisning.

I FOKUS: Sex og Guds vilje

Det tok 100 år å bygge arken. Den ble bygget i tro langt inne i landet og Noah måtte ganske sikkert tåle mye mobbing i disse årene, men utgangen ble en strålende redning for Noah og hans sønner og deres koner, da Gud lot vannflommen komme over jorden i året 1656 (ca. år 2344 f.Kr.)

Det er absolutt grunn til å tro at denne Guds avstraffelse av synden, skyldtes at fordervelsen i verden også omfattet perversitet (homosynder) fordi «alle tanker og hensikter i deres (menneskenes) hjerter var onde hele dagen lang.» 1. Mos 6:5.

Etter at Gud ved Moses hadde gitt jødene De ti bud, gav Han dem en rekke andre lover som står oppregnet i 3. Mos. Her finner vi, i kapittel 18, lover om ikke tillatte kjønnslige forbindelser. I 18:22 står det: «Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom.» Engelske bibler bruker ordet abomination som betyr: 1 avsky; 2 motbydelighet, styggedom; vederstyggelighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud har her lagt ned et absolutt forbud mot denne perversitet av en synd. Denne synd er så grotesk at den kommer i en helt spesiell klasse! Noen kaller det for en sykdom. Andre sier det er en medfødt homofil legning. Begge deler er feil og kan avvises med å vise til fortellingen om Lot og hans familie og folket i Sodoma i 1. Mosebok kapittel 19. Herren hadde like før fortalt Abraham om folket i Sodoma og Gomorra: «Klageropet over Sodoma og Gomorra er sannelig stort, og deres synd er sannelig umåtelig svær.»

LES OGSÅ: Bibelen og homofili

Lot satt i Sodomas port om kvelden da de to englene kom til Sodoma. Lot nødde dem til å ta inn hos seg. «Før de ennå hadde lagt seg, kom byens folk, mennene i Sodoma, unge og gamle, hele folket fra alle kanter og omringet huset. De ropte på Lot og sa til ham: Hvor er de menn som kom til deg i natt? Før dem ut til oss så vi kan ha omgang med dem.»

Dette forteller oss at hele folket var sunket så dypt i synd at perversitet var blitt det naturlige. De hadde ikke behov for å skjule seg i et skap. Denne typen skap var nemlig ikke oppfunnet på den tiden. Straffen måtte komme, og den kom. «Da lot Herren det regne ned over Sodoma og Gomorra svovel og ild fra Herren, ut av himmelen. Han ødela disse byene og hele sletten, alle dem som bodde i byene, og alt som grodde på marken.» 1. Mosebok 19:24 og 25.

Gud statuerte her et eksempel på hvordan Han ser på dem som bryter Hans lovpåbud på dette området. Vi kan her benytte ordene i 1.Kor. 10:6 for å gjøre saken helt klar: «Men disse ting hendte dem som forbilder for oss, så vi ikke skal ha lyst til det onde, slik de hadde lyst til det.» «For Herren din Gud er en fortærende ild, en nidkjær Gud.» 5. Mosebok 4:24.

Vår Straffelovs § 213 forbød seksuelle handlinger mellom menn helt frem til 21.4.1972. Den skulle stått ved makt fremdeles. I vår tid har vi fått nye ord for å beskrive hva denne perversiteten går ut på: Homofil, homofili, homofil legning. Fra kompetent hold har vi fått vite at dette er ikke en medfødt sykdom eller en medfødt legning. Apostelen Paulus hadde fullt kjennskap til hva dette dreide seg om og kaller det for en forvillelse!

TRO: Er man lovisk om man er lydig?

Ingen som føler på dragning, kjærlighet, til det samme kjønn, må gi etter for dette, men avvise det bestemt, fordi det har med perversitet å gjøre. Det samme gjelder for en som er kleptoman. Han lider under kleptomani og må selvsagt avvise dette som den synd det er.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Guds ord er krystallklart. Det er ingen grunn til å komme sammen for å diskutere hva Gud kan ha ment. Prester og biskoper, forstandere og pastorer har derfor ingen unnskyldning for å støtte dem som forlanger å få leve ut det de kaller for kjærlighet, men som er ren perversitet.

Det finnes ikke kristne homofile! Det er en absolutt umulig tanke! Et kristent menneske som sier at det har en homofil legning, må avvise slike tanker slik at de ikke får feste seg, og gjerne be om forbønn.

Prester og biskoper må snarest legge ned arbeidet med å finne frem til kirkelige handlinger med sikte på å vie og velsigne mennesker av samme kjønn i ekteskap. Les hele første kapittel i Brevet til Romerne en gang til og erkjenn at Guds tale er helt klar.

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

Les også
Han seiler opp som den store samlivsbispenPer Arne Dahl (65)
Les også
Dømt for diskriminering etter homokake-nekt
Les også
Homoaktivister angrepet under parade i Moskva
Les også
Sex og Guds vilje
Les også
To syn og to hensyn