... lederartikkelen er en nærmest sammenhengende hyllest av Jonas Gahr Støre. Ikke et ord om at han som utenriksminister løy for åpent kamera om sin kontakt med terrororganisasjonen Hamas, og at han sto for milliardoverføringer til samme som formann i giverlandskomiteen, skriver Reidar Holtet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Dagens profil

Hittil har jeg vært trygg på den profil Dagen har tilkjennegitt i lederartiklene, men et par ledere siste uke har gjort at jeg undres noe.

Den første er redaktør Vebjørn Selbekks leder lørdag 18. april og den andre, usignert leder 22. april.

Den førstnevnte er en nærmest sammenhengende hyllest av Jonas Gahr Støre. Ikke et ord om at han som utenriksminister løy for åpent kamera om sin kontakt med terrororganisasjonen Hamas, og at han sto for milliardoverføringer til samme som formann i giverlandskomiteen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke et ord om at han er for abortloven, at han stemte for den nye ekteskapsloven. Eller at han var for fjerning av K-en i KRLE-faget, eller at han er for statsfinansiert heroin-utdeling, eller at han går inn for å opprettholde den vanvittige taxfree-ordningen som premierer de som bruker fly til utlandet.

Han står også bak det famøse forslaget på Aps landsmøte om å anerkjenne en palestinsk stat, en stat som ikke eksisterer, og som vil true Israel til flere ensidige innrømmelser stikk i strid med den gjeldende våpenhvileavtale som forutsetter fremforhandlet avtale mellom partene.

Det hjelper ikke at han omtaler alkoholkonsumet som «elefanten i rommet» når han ikke gjør noe med det, men tvert imot vil opprettholde det subsidierte taxfree-salget til de som har god råd og reiser med fly.

Lederartikkelen gir inntrykk av at det vil være uproblematisk for KrF å gå i samarbeid med Ap, et parti som i decennier har motarbeidet kristendommens innflytelse i vårt samfunn ved alle korsveier.

Det er i den sammenheng lite positivt å si om dagens regjering, Høyre er ikke hva det var, men Ap har vært målrettet antikristelig siden 1920-tallet. Det hjelper ikke om Støre kaller seg kristen, når politikken han står for er det motsatte i praksis.

Dette frieriet bør KrF avvise kontant nå, med begrunnelse i partiets historie og någjeldende politikk, og ikke bli det nye vinglepartiet.

Den andre lederen forundret med en meget lunken støtte til Møre-biskopen Ingeborg Midttøme. Dagen før fikk prest Audun Opland en hel side til disposisjon for å forsvare sin ubibelske homo-praksis.

Lederen åpner, så vidt jeg kan se, for en aksept av og forståelse for, den livssituasjon som homofilt praktiserende lever med. Men den situasjonen har de jo selv satt seg i hvis de inngår partnerskap eller «ekteskap».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke galt å være homofil, men Bibelen er klar på at homofilt samliv er synd. Da ikke prester forstår det, bør det påpekes og i kjærlighet formanes til opphør og oppgjør. Vi har snart ikke en eneste biskop igjen på Skriftens grunn her. Da burde den som står opp for det, slik Møre-biskopen gjør, få uforbeholden støtte og anerkjennelse.

Det hadde vært mer på sin plass om lederen hadde tatt tak i den særdeles ukollegiale oppførsel Hamar-biskopen og andre bedriver. Kommer det en lederartikkel om den?

----------------

Les svaret fra Vebjørn Selbekk, sjefredaktør i Dagen - her

Les også
På trygg grunn
Les også
Partileder på frierføtter
Les også
Midttømmes uutholdelige letthet
Les også
Homofili og Bibelens tale om synd