Konserter i kristen regi, særl
...
Konserter i kristen regi, særlig på ungdomsfestivaler, er ikke noe unntak. Publikum hoier og klapper for de utøvende idolene. Skaperen av livet, som burde fått all ære, blir ofte glemt, skriver Greta Aune Jotun. Illustrasjonsbilde. Foto: Fotolia
Å dyrke mennesker er avgudsdyrkelse
Del
Å ære og dyrke skapningen i stedet for Skaperen, er ikke en adferd av ny dato, og var heller ikke uvanlig da Paulus levde og skrev sine brev.

Fra Paulus brev til romerne første kapittel:«Mens de gav seg ut for å være vise, ble de dårer. Og de byttet bort den uforgjengelige Guds herlighet mot et bilde, en avbildning av et forgjengelig menneske og av fugler og firbente dyr og krypdyr. Derfor overgav også Gud dem i deres hjerters lyster til urenhet, til å vanære sine legemer seg imellom. De byttet bort Guds sannhet mot løgnen og æret og dyrket skapningen framfor Skaperen, Han som er lovprist i evighet. Amen.»

Å ære og dyrke skapningen i stedet for Skaperen, er ikke en adferd av ny dato, og var heller ikke uvanlig da Paulus levde og skrev sine brev. Men så omfattende og utbredt menneskedyrkelse som i våre dager, har det kanskje aldri vært tidligere? Kanskje heller ikke følgene som slik dyrkelse fører til?

Eksempel: I disse OL-tider sitter en stor del av nasjonenes befolkning benket foran ymse skjermer og hyller sportsutøvere som trer frem på bildene som sendes. Og ikke bare nå: Hele året er det visning av all verdens sportsstjerner, rockestjerner, popstjerner og andre kjendiser i aktivitet, både gjennom media og i fri utfoldelse på scener verden over. Mennesker hyller og dyrker mennesker. Og de som får hyllesten, elsker den.

Konserter i kristen regi, særlig på ungdomsfestivaler, er ikke noe unntak. Publikum hoier og klapper for de utøvende idolene. Skaperen av livet, som burde fått all ære, blir ofte glemt. Jeg var engang på en konsert i forbindelse med påsken. Sangerne fremførte blant annet en pasjonssalme. Innholdet i denne var ikke hva man normalt klapper for, men sangerne fremførte salmen godt, og publikum klappet livlig. Helt klart, hyllest av mennesker.

Et klipp til fra de åndelige scenene: Den romersk-katolske paven samler store masser når han skal holde sine taler – og tar imot hyllesten fra folket uten å protestere. I denne kirken dyrkes også engler og mennesker avgått ved døden. Menneskedyrkelse, avgudsdyrkelse. Når mennesker forlater Guds Ord, får surrogater i forskjellige varianter hyllesten.

Vi har en levende Messias, Jesus Kristus, men mange mennesker vil heller hylle de dødelige. Og når man først dyrker mennesker, er veien kort til å misbruke mennesker, både fysisk, seksuelt og psykisk, noe som også skjer i alle sammenhenger. Ja, når man dyrker mennesker, som er avgudsdyrkelse, og ikke vender om, blir man til slutt ført inn i hva som er forkynt i teksten ovenfor. Utviklingen også i vårt land bekrefter sannheten i det forkynte. Gud lar seg ikke spotte.

Hva mer forkynner Guds Ord om avgudsdyrkere? Blant mange andre skriftavsnitt finner vi også hva apostelen Johannes fikk av Kristus å forkynne – i Åp. 22: «Salige er de som tvetter sine kjortler, så de må få rett til livets tre, og til å gå gjennom portene inn i Staden. Men utenfor er hundene og trollmennene og de som driver hor og drapsmennene og avgudsdyrkerne og hver den som elsker og taler løgn.» Avgudsdyrkelse tilhører fortapelsen.

Hvorfor skriver jeg dette?Jo, jeg har gått gjennom en prosess selv og vil advare andre. Da jeg var yngre, brukte jeg en del av min dyrebare tid på sport og annet som jeg da kalte uskyldig underholdning, isteden for å bruke tiden i tjeneste for Herren, og ja, jeg hyllet også mennesker.Så begynte jeg å be ransakelsesbønnen, hver dag, og at Herren måte vise meg hva Han ikke hadde behag i hos meg. Jeg ville jo følge Ham! Da viste Han meg, ved Sin Hellige Ånd, hva Han ønsket å fri meg fra; ikke alt med det samme, men noe etter hvert, og prosessen tok sin tid, for jeg argumenterte jo en del! Men takk til Ham som hadde tålmodighet med meg:

Jeg mistet lysten på hva verden (Djevelen) ville gi meg. Jeg ville ikke lenger fylle tiden min med tomhet, jeg ville – og vil – ha Kristus, bare Ham og Hans Ord – og bare lovprise Ham. Ikke fylle meg med verdens underholdning og fordummende sangtekster.

Å ja, jeg har angret på misbrukt tid, men Herrens tilgivelse renser også fra slike feiltrinn. Og gleden over å være Hans overgår all verdens fattige gleder. Du som leser dette kjenner deg kanskje igjen i noe?

-----

 

– Den nye åndeligheten byr seg frem som et koldtbord der en kan velge sine favorittbiter uten å kjøpe en hel pakke. I...

Posted by Dagen on  11. januar 2018

 

 

VITNESBYRD: – Etter en intens bønneperiode våknet jeg en morgen av at jeg hørte en høy «trompet-røst» over vannet der jeg bor, som ropte: «Herrens Herlighet vi passere deg».

Posted by Kristenliv on  27. februar 2018

 

– Når mennesker lager en avgud, speiler de seg selv i noe de finner på jorden, omformer det i sitt eget bilde, løfter...

Posted by Andakt on  28. februar 2018

 

avgudsdyrkelse,greta aune jotun,bibelen,skaperen,guds ord