DEBATT: «Hverken jeg eller KrF
...
DEBATT: «Hverken jeg eller KrF skroter standpunktet, men det må realiseres når tiden er moden», skriver Geir Toskedal. Foto: Silje Rognsvåg
debatt
Israel-ambassade og misforståelser
Del
Hverken jeg eller KrF skroter standpunktet om ambassadeflytting, men det må realiseres når tiden er moden.

Et knippe tidligere stortingsrepresentanter velger å gå ut i avisen med en kritikk av undertegnendes standpunkt om flytting av Norges ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Hvis man i stedet hadde tatt kontakt, kunne følgende misforståelse vært ryddet av vegen.

J eg har ikke ønsket punktet ut av KrFs program, men snarere arbeidet for å få det inn igjen. Det samme har hele stortingsgruppa, og det er nå et positivt innstilt forslag til landsmøtet. Det jeg uttalte meg om den 14 d.m. var et representantforslag fra Frp om det samme.

KrFs standpunkt har i alle år vært at dette må skje på et tidspunkt der det ikke stikker kjepper i hjulene for fredsprosessen. Det er en viktig symbolsak, men det aller viktigste er å arbeide for fred i områdene, slik at begge folk kan leve i trygghet innenfor sine grenser.

Dette krever en politisk løsning og forhandlingsvilje fra begge sider som må fremsnakkes og støttes.

At Frp nå velger å fremme et representantforslag er selvsagt deres rett, men et slikt spørsmål må løses ved inngripen i rett tid, og ikke gjennom et representantforslag fra opposisjonen like før et valg.

Altså: Hverken jeg eller KrF skroter standpunktet, men det må realiseres når tiden er moden.

debatt,geir toskedal,KrF,israel,Frp,anita apelthun sæle