UTDANNING: «Når utdanningsnivå
...
UTDANNING: «Når utdanningsnivået går opp, går antallet troende ned», skriver lærer Elin Sebjørnsen i Bergens Tidende. Foto: Thomas Brun / NTB
debatt
Forakten for de kristne
Del
Forakt for kristendommen og de kristne, det er veldig gammeldags det. Helt fra for 2000 år siden, på Jesu Kristi tid, ble kristne både anklaget, foraktet, spottet med hånsord og til og med forfulgt. 

Bergens Tidende (BT) publiserte 13.04. på nett ytringer fra lærer Elin Sebjørnsen om «gammeldagse kristne» og «mindre troende og religiøse unge». Med ytringene bekreftes Bibelens ord. For dersom holdningene Sebjørnsen flagger i BT ikke hadde eksistert hadde ikke Bibelens ord vært sanne.

Forakt for kristendommen og de kristne, det er veldig gammeldags det. Helt fra for 2000 år siden, på Jesu Kristi tid, ble kristne både anklaget, foraktet, spottet med hånsord og til og med forfulgt.

Og Kristus selv ble både foraktet og spottet.

«Har de forfulgt meg, vil de også forfølge dere», sa han. Akkurat det ser vi skjer i stor skala foran øynene på oss. Mellom to og tre hundre millioner kristne i verden er nå forfulgt. Mange barbarisk drept.

I Norge er «forfølgelsen» (foreløpig?) ikke så mye fysisk, men merkes mest på det psykiske plan. Er du kristen opplever mange blant annet å bli diskriminert i arbeidslivet.

Noen eksempler på hva Bibelen forteller oss: 1.Kor 2,14: «Slik et menneske er i seg selv, tar det ikke imot det som hører Guds Ånd til. Det er en dårskap for dem.» Stemmer det? «… de spotter det de ikke kjenner…», (Judas brev 1,10) Stemmer det også? Og kristne skal bli hatet for Jesu Kristi skyld. (Luk 21,17) Skjer det?

«Jorden er vanhelliget av dem som bor på den, fordi de har overtrådt lovene, brutt forskriften og aktet den evige pakten for intet. (Stemmer det?) Derfor blir jorden fortært av forbannelse, og det er de som bor på den som må bære skylden.» (Jes 24,5–6)

«Å være grei og snill og ikke plage andre, er allmenne verdier», sier også Sebjørnsen ifølge BT. Ja, være snill og grei og ikke plage andre er fra bibelske verdier bare at Bibelen sier det enda vakrere: «Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem.» (Matt 7,12)

Men det er dessverre ikke riktig at dette er «allmenne verdier». Bare se Dagsrevyen. Og islam for eksempel sier noe helt annet i sine skrifter. 48,29.: «Muslimer må være nådeløse mot vantro.» 8,39.: «Bekjemp de vantro inntil det ikke lenger finnes vantro, og alle underkaster seg Allahs religion.» Zakaria Boutros har uttalt at muslimene er et offer for islam.

Det gjøres en stor feil når det ikke skilles klart mellom muslim og islam. Mellom folk og ideologi. Vi skal møte muslimene med kjærlighet, men vi må ta sterk avstand fra den totalitære, antidemokratiske ideologien/religionen islam. Den har verdensherredømme som mål.

«Når utdanningsnivået går opp, går antallet troende ned», påstår Sebjørnsen ifølge BT. Dersom vi kontakter blant annet professor dr. Kjell Tveter kan vi få vite at den påstanden er ikke dekkende. Dr. Kjell Tveter selv har forfattet flere bøker, operert kongen, er kristen og har ikke spesielt lavt kunnskapsnivå. Mange er skolerte og spesielt i Asia og Afrika er det nå millioner som blir kristne etter å ha fått åpenbart – blitt overbevist om – at Kristus er veien, sannheten og livet. Deriblant mange millioner muslimer, selv om det er dødsstraff for å forlate religionen islam.

Jesus Kristus, redningsmannen, sa aldri at Han er en religion eller at han kom for å stifte en religion. Hvorfor han kom, står mange steder, blant annet i Luk, 19,10.

Religioner er menneskeskapt trelldom. Kristus er frihetens, godhetens og rettferdiggjørelsens gave til alle som ikke avslår gaven.

Lykke til Elin Sebjørnsen med å gi studentene den aha-opplevelsen at «religion» og Kristus er to helt forskjellige ting. Og at Kristus elsker dem alle.

debatt,kristne,elin sebjørnsen,kristendom,bibelen