TOM GRAV: Oppstandelsen forteller oss at Gud bekrefter Jesu seier over ondskapen og synden på korset. Gjeldsbrevet er utslettet, døden overvunnet, skriver daglig leder i Tro og medier. Bildet er fra Gravhagen i Jerusalem.

Fortell Kari og Ola at Jesus lever!

Mens påskehøytiden fortsatt er friskt i minne: Jeg tror ikke vi kan overvurdere hvor viktig Jesu oppstandelse er.

Én ting er at det er en grensesprengende hendelse uten sidestykke i historien, men hvilke konsekvenser får den? Har den noen betydning for Kari og Ola Nordmann anno 2021?

Først og fremst må man avklare om påstanden om Jesu oppstandelse er historisk troverdig. Hvis ikke, ramler hele kristentroen sammen som et korthus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Hvis Kristus ikke er stått opp, da er deres tro uten mening», skriver Paulus i 1 Kor 15. Det holder ikke å synes at Jesus var en god lærer eller at kristendommen inneholder mye fin livsvisdom.

Dersom oppstandelsen ikke fant sted, på et konkret tidspunkt i historien og en konkret plass i verden, står Paulus først i køen for å demontere kristentroen.

Noe i meg har lyst til å rope ut til Kari og Ola at de er nødt til å undersøke påstanden om Jesu oppstandelse. De har ikke råd til å avfeie den som en tro for spesielt interesserte, religiøst anlagte mennesker. For dersom det er sant at Jesus vant over døden, må det få konsekvenser for dem.

Derfor har vi i omGud.net fått med oss Thor Haavik og TV Inter til å lage en miniserie der Thor gjennom tre episoder undersøker om det er historisk troverdig at Jesus stod opp fra døden.

Vårt håp er at flere skal få opp øynene for denne sannheten, og at Kari og Ola skal komme til tro på en levende Jesus Kristus. Serien skal deles med Thors mange tusen følgere i sosiale medier, i vårt evangeliseringsarbeid i omGud.net og på TBN Nordic.

Den kommer til å være gratis tilgjengelig for alle, og vi håper kirker og enkeltmennesker bruker serien – eller andre gode redskaper – til å dele de gode nyhetene om Jesu oppstandelse med mennesker.

For det første forteller oppstandelsen at Jesus var den han sa å være, Guds sønn og verdens frelser. Det var ikke tomme, eller syke, ord fra en mann med en forstyrret personlighet.

Han snakket faktisk sant – og sannhet er noe Kari og Ola er nødt til å forholde seg til. Ingen ønsker egentlig å leve på en løgn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For det andre forteller oppstandelsen at Gud bekrefter Jesu seier over ondskapen og synden på korset. Gjeldsbrevet er utslettet, døden overvunnet! I det daglige tenker kanskje ikke Kari og Ola på behovet for tilgivelse for sin synd.

Men om Jesus snakket sant, så trenger vi alle tilgivelse for vår synd. Alternativet, å benekte syndens realitet, gir oss et uløselig problem i møte med all ondskapen i verden.

Men kristentroen stopper ikke med budskapet om synd. Den peker på en løsning. Og oppstandelsen fjerner den dømmende pekefingeren i møte med synden og åpner hånden til en tilgivelses-invitasjon til Kari og Ola.

For det tredje forteller oppstandelsen oss om en fremtid der døden for alltid er overvunnet. For en stund siden var jeg i flere begravelser på en ganske kort periode.

Da kommer døden og sorgen nært innpå livet. Samtidig er det også et sted der oppstandelseshåpet kan runge.

I en av begravelsene var det jubel i prestens stemme, da han ved graven ropte ut ordene fra 1 Petersbrev: «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i sin rike miskunn har født oss på ny til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde, til en arv som aldri forgår, aldri skitnes til og aldri visner».

Er oppstandelsen historisk troverdig? Og hva har den i tilfelle å si for Kari og Ola Nordmann? Jeg tror dette er noe av det viktigste vi kan formidle til våre medmennesker i dag, ikke bare i påsken, men året rundt.

I våre relasjoner, i sosiale medier og i de kanalene vi kan komme på. Kjærligheten gjør kreativ, og aldri har vi sett en større kjærlighet til oss enn i Jesu død og oppstandelse.