«Biskop Halvor Nordhaug (bildet) vil ikke hindre ikke-vaksinerte i å gå på gudstjeneste, men han anser det likevel som «en kristenplikt» å la seg vaksinere», skriver Axel Saxe.

Ikke en «kristenplikt» å ta vaksinen

Ingen har rett til å binde kristnes samvittighet i slike spørsmål!

Biskop Halvor Nordhaug vil ikke hindre ikke-vaksinerte i å gå på gudstjeneste, men han anser det likevel som «en kristenplikt» å la seg vaksinere mot Covid-19, fremgår det av et oppslag i Dagen 17. mars.

Og Dagen fulgte opp på lederplass 19. mars med å erklære at avisen «kunne ikke ha vært mer enig».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men det er jo som kjent en frivillig sak om man vil la seg vaksinere!

Her er det i tillegg tale om vaksiner som ingen kjenner langtidsbivirkningene av, og vi har nettopp den siste uken fått tydelige indikasjoner på at det kan være en sammenheng mellom én av disse vaksiner og flere dødsfall i europeiske land.

Man har selvsagt lov å mene at kristne bør la seg Covid-19-vaksinere i «solidaritet med våre medmennesker» (jevnfør Dagens leder 19/3).

Men etiske spørsmål som Skriften ikke gir noen klar veiledning om hører inn under de såkalt «åpne områder» i den kristne etikken, der det må overlates til den enkelte kristne selv å vurdere hvordan man skal handle.

Ingen har rett til å binde kristnes samvittighet i slike spørsmål!

Nordhaugs og Dagens uttalelser vil dessuten lett kunne (mis-?)forstås i retning av at man også har «en kristenplikt» til å ta akkurat den vaksinen mot Covid-19 som man blir tilbudt av myndighetene.

Men etter dét som nå har kommet frem om mulige bivirkninger av Astra-Seneca-vaksinen, så må man selvsagt med god samvittighet kunne insistere på å få slippe å ta denne vaksinen, siden den jo potensielt vil kunne ta livet av én!

Les også
En kristenplikt å ta vaksinen
Les også
Dette passet kan gjenåpne kirkene: – Det er en kristenplikt å vaksinere seg
Les også
Underlig av sjefredaktøren