DEBATT: «Sterk liberal teologi
...
DEBATT: «Sterk liberal teologi og forkynnelse snøfter meget fort kristenmanns blod og retter advarselens finger om det kommer for nær og blir farlig for den etablerte og korrekte velferden. » skriver Erling Ekholt. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix/NTB
debatt
Konspirasjonstanker
Del
Den farligste konspirasjon som kristenheten står overfor i dag er den som leder sinn og tanker bort fra Guds ord, som er frekk nok til å ta sverdet og brodden bort fra Ordet for å gjøre det spiselig.

Dagens leder 16/2-21 har følgende overskrift «Farlige konspirasjonstanker blant kristne» og i uthevet tekst står følgende:

«Konspirasjonsteorienes omfang har blitt så stort at det kan få negative konsekvenser for menighetslivet.» (sitat slutt).

Så sant, så sant! Vi kan være enige om at det er «mye rart ute og går». Jeg vil konkret peke på en negativ konsekvens, tydelig og synlig er den i vår tid.

Sterk liberal teologi og forkynnelse snøfter meget fort kristenmanns blod og retter advarselens finger om det kommer for nær og blir farlig for den etablerte og korrekte velferden.

Den forstyrrer den frihet man ønsker å beholde, frihet fra lover og bud og den «tvangstrøye» som kristendommen la på folket for 1000 år siden.

Men advarslene fører ikke til noe annet enn en falsk frihet som fører landet tilbake til det hedenskapets mørke som det norske folket ble frigjort fra ved tro på det kristne budskapet, ved evangeliet i Jesus Kristus. Men, se det vil frihetselskerne ikke høre på.

Tillegg til ovenfor nevnte lederartikkel: Behøver det være konspirasjon om vi ønsker å tyde tidens tegn? Nei!

Hva sa Jesus: «I hyklere!: Jordens og himmelens utseende vet dere å tyde; hvorfor kan dere da ikke tyde denne tid?» Med de ordene refset Jesus dem som ikke trodde den gang.

Forsøk å holde fram Skriftens Ord om de siste tider, om Antikristens ånd som begynte sitt bevisste arbeid mot Kristus allerede på apostlenes dager. (1Joh. 2:18) Tal åpent og ærlig om at «lovløshetens hemmelighet er alt virksom», og at «den lovløse åpenbares» (2.Tess. 7–8) at «først må frafallet komme, og syndens menneske åpenbares» (2:3) som alt sammen taler om tilstanden før Jesu’ komme.

Du får ganske snart høre at du kommer med konspirasjonsteorier. Og hvorfor sier man det? Fordi man ønsker å sove videre i sin søte søvn. Man roper gjerne på vekkelse over landet, men de roper ikke på den kanskje nødvendigste vekkelse, den som «vasker trappene ovenfra og ned».

Bort med slik tale (mener man uten å si det), og hvorfor gjør man det? Fordi den motarbeider den frihet man så gjerne vil boltre seg i! Om noe har negativ konsekvens for kristenlivet i dag, så er det den ånd som trenger seg fram, denne Antikristens ånd som roper på frihet men heller fører kristenheten inn i trelldommens åk under synd og laster og inn i Frafallet.

Det blir vel en konspirasjonsteori om jeg frimodig spør om vi ikke allerede befinner oss i Frafallet? Ingen påstand, bare et spørsmål!

Konklusjon: Den farligste konspirasjon som kristenheten står overfor i dag er den som leder sinn og tanker bort fra Guds ord, som er frekk nok til å ta sverdet og brodden bort fra Ordet for å gjøre det spiselig, velsmakende og velbehagelig for menneskers smak, og politisk korrekt ikke minst.

Og til sist: Fra en som nettopp har lest boken om Hans Nielsen Hauge: «Mannen som forandret Norge» (forfatter Alv Magnus), en oppbyggelig og lærerik bok om en mann som selv levde hva han talte, en som forsto betydningen av sann gudsfrykt.

Og når det er sagt, så vil jeg råde til å lese bokens Epilog som setter ord på noe av vår tids forståelse av kristenliv. Den rett og slett «vasker trappen ovenfra og ned».

Dens få sider øker bokens verdi betraktelig. Forfatteren setter ord på en sørgelig virkelighet, ikke lenge før nådens tid kanskje er forbi på jorden! Les boken du også, den er meget verdifull, spør du meg!

debatt,teologi,konspirasjonsteorier,antikrist,hans nielsen hauge,alv magnus