Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
debatt
Slå meg heller i hodet med bibelvers
Del
Må bruken av bibelvers føre til slåing? I så fall, slå meg heller i hodet med bibelvers og prøv å begrunn dette kirkehistorisk fremmede synet med læren som er overgitt en gang for alle.

I en reportasje om tjenestedeling i Fredheim Arena 08.02.21 sa Edmund Rossland noe som jeg vil kommentere.

«Vi ønsker ikke å lage splid (...). For meg er det ikke om å gjøre å slå hverandre i hodet med bibelske sitater for og mot. At menighetens kanskje viktigste organ skal være forbeholdt kun menn, stemmer ikke overens med slik Vår Herre har organisert menighetens liv.»

Det overrasker meg hvordan han argumenterer, men det er dessverre ikke en ukjent metode.

Først sier han at han ikke ønsker å lage splid. Det tror jeg på. Men hvis man ikke vil lage strid så kan man ikke si det han følger opp med.

Han ønsker ikke at menigheten skal «slå hverandre i hodet med bibelske sitater». Hva mener han?

Er dette en subtil måte å avfeie bibelske argumenter på? Må man slå hvis man bruker bibelvers?

Hvis ikke, hvorfor bruker ikke Rossland bibelvers? I stedet fortsetter han med å erklære hva som er Herrens vilje, ikke med bibelvers, men med sine egne vers.

Så etter å ha lagt Bibelen til side fordi den kan brukes som slagvåpen, så kommer han med en uttalelse om Herrens vilje. Ifølge Rossland er det ikke Herrens vilje at eldsterollen skal forbeholdes menn. Hvor fikk Rossland den åpenbaringen fra? Er Rossland en profet?

Herrens vilje er at vi skal følge den apostoliske lære. Så når Rossland appellerer til sitt eget ord om det han sier er Herrens vilje så tjener det ikke hans sak. Nettopp dette er en måte å lage strid på. Først, tilsynelatende legge Skriften vekk sammen med slagene, for så å appellere til hans egen åpenbaring om hva Herrens vilje er.

Ligger ikke løsningen i å ydmykt studere Ordet med Åndens hjelp og ikke tidsånden eller egne deklarasjoner om hva som er Herrens vilje? Må bruken av bibelvers føre til slåing?

I så fall, slå meg heller i hodet med bibelvers og prøv å begrunn dette kirkehistorisk fremmede synet med læren som er overgitt en gang for alle.

debatt,meninger,martin hjellvik,bibelen,bibelvers,edmund rossland,tjenestedeling,kvinnelig eldste,kvinnelige eldste