VARSEL: Jeg tror at denne fire
...
VARSEL: Jeg tror at denne fireårige Trump-perioden, sammen med pandemien, er et kraftig varsel til menneskene på denne jorden, skriver John Skåland. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB
debatt
Etter Trump
Del
Jeg tror at denne fireårige Trump-perioden, sammen med pandemien, er et kraftig varsel til menneskene på denne jorden.

I disse dager kappes folk om å fortelle hvor katastrofal presidentperiode som ligger bak oss de siste fire år.

Etter at så å si samtlige media i fire jamfulle år har rakket ned på Trump, vist bilder av ham i ufordelaktige øyeblikk, fortsetter de nå, etter valget, å latterliggjøre ham på det groveste.

Ikke bare i aviser, jeg har møtt dette på politikammer, i rådhus, i kristne forsamlingshus og overalt i samfunnet. En unison fordømmelse av en mann som oppførte seg litt annerledes enn det vi var vant med. Han vågde til og med å sette journalistene på plass!

Det er egentlig rart at han ikke er blitt sykemeldt! Var han feilfri? Nei, langt ifra.

Han var en sjelden utgave av en person som hadde meningers mot, men også fødselskraft til å sette i verk det han ville. Men kanskje han også var en slags menneskelig «bølle» som raljerte som han ville til de fornemmes og andres forferdelse.

Fikk han noe gjort? Før Korona-pandemien i februar 2020 var den amerikanske økonomien på høygir. Det gikk meget bra i USA. Utenriks fikk han utført utrolige saker som andre presidenter før ham hadde diskutert og jabbet om i tiår.

Han bare utførte det: Han tok kontakt med Nord-Korea, han rystet verdensorganisasjoner som etter mange år var blitt noen gedigne byråkratiske pengesluk nesten uten gjennomføringsevne, han tok et helt nødvendig oppgjør med atomavtalen med Iran, han flyttet USAs ambassade til Jerusalem, noe som har adskillig større betydning enn folk flest er klar over.

Han fikk inn gode folk i Høyesterett, kuttet støtte til liberale abortklinikker. Han trakk også USA ut av den hykleriske klimaavtalen fra Paris. Og han gjorde mye mer.

USA har fått ny president. Joe Biden. En mann som media har fremstilt som Gud selv. Bilder av en smilende gammel bestefar, ofte med foldede hender og en fin utstråling. Slik skal en president være.

Også mange kristne i Norge, som har støttet Trump, er nå blitt «omvendt» og slakter Trump. Og man kan skjønne dette når Trump i media får skylden for det meste som er galt.

Men hvorfor er det så inderlig stille blant de fleste kristne som støtter Biden, når nå den nye presidenten på sin første ordinære arbeidsdag, signerer en presidentordre som gir støtte til de liberale abortklinikker. Dette må altså være noe meget viktig for ham.

Vi visste jo at det var dette han stod for, men det betyr tydeligvis ikke så mye nå for tiden, at millioner av barn i mors liv blir myrdet både her i landet, i USA og verden ellers.

På sin 8. dag som president utsteder han nye «haste-ordrer» - blant annet skal det nå kuttes pengestøtte til organisasjoner som er motstandere av fri abort.

Og dette er bare begynnelsen på en ny periode i USA og verden. Verdens ledere uttaler seg i media at nå skal det bli godt – men mon tro om vi ikke går inn i tider hvor synden skal få enda friere spillerom – til forbannelse for menneskene.

Men verden er og blir blind. Man må gjerne ha motsatte meninger om Trump, det er f­orståelig.

Men en våken person burde ha lært seg å skjelne mellom den unisone fordømmelsen av de krefter som er for Gud, for Israel, mot abort fordi Bibelen er mot abort – og de på den andre siden som ser så suppesøte ut, men som i praksis går inn for en politikk som tekkes denne verden.

Jeg tror at denne fireårige Trump-perioden, sammen med pandemien, er et kraftig varsel til menneskene på denne jorden.

Kombinasjonen av disse to burde føre til at man blir rystet opp fra søvnen, og at man har fått en mulighet til også å våkne opp fra den store søvnen som preger de fleste mennesker når det gjelder jødene og landet Israel. Det handler til syvende og sist om omvendelse fra synden, og en erkjennelse av at Bibelen hadde rett!

Og erkjenner vi dette og setter oss inn i Guds Ord, vet vi at tiden for Jesu komme i lufthimmelen og bortrykkelsen av de troende er meget, meget nær.

donald trump,usa,joe biden,debatt,meninger,john skåland