«Nylig kom det alarmerende meldinger om at også UNRWA, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midt-Østen også hadde distribuert og brukt slikt materiell», skriver Geir S. Toskedal. Illustrasjonsfoto: Said Khatib / AFP / NTB

Svært uheldig hat i skolebøker

At hat og forherligelse av terrorisme spres i undervisningsopplegg er totalt uakseptabelt

Debatten om skolemateriell som sprer hat og vrangforestillinger til barn i de palestinske områdene er ikke ny.

Nylig kom det alarmerende meldinger om at også UNRWA, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midt-Østen også hadde distribuert og brukt slikt materiell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Barn og unge er håpet for løsning på den langvarige konflikten, og da er det kontraproduktivt og svært uheldig at barn i skolen opplæres i hat og glorifisering av terrorisme.

Så snart vi ble kjent med dette, tok vi saken opp med utenriksministeren, som allerede hadde grepet fatt i problemet. Norge er, som kjent, en viktig finansierer av FN-tiltakene i dette området.

Det viste seg at 122 opplæringshefter, som var tatt i bruk i 2020, inneholdt 33 elementer som ikke var i tråd med FNs verdier. UNRWA har «lagt seg flate» og beklager at dette har skjedd. Læreheftene ble umiddelbart skiftet ut, har vi fått vite.

KrF er glade for at det pågår evalueringer og at slike ting blir grepet fatt i. I dette tilfellet var det en rapport fra Impact SE, som avdekket den svært uheldige hatpropagandaen i skolemateriellet.

UNRWA sier at en ny læringsplattform for alle elever skal rulles ut om kort tid med kvalitetssikret materiale i tråd med FN-standarder. Dette følges nøye fra norsk side.

At hat og forherligelse av terrorisme spres i undervisningsopplegg er totalt uakseptabelt. KrF har fulgt og vil følge opp disse sakene.

Norsk støtte til undervisningsopplegg og skolebøker må ikke bygge opp under hat, men tvert imot støtte fredelig sameksistens, menneskerettigheter og en framtidig demokratiutvikling.

Det fortjener alle som bor i disse områdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– FN-skoler hyller terror og fremmer Israel-hat
Les også
Knusende dom over EU-rapport om palestinsk skolepensum