«Mange som har vært vant til å
...
«Mange som har vært vant til å ha innflytelse og makt går nærmest bananas i møte med Trump.», skriver innsenderen. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Debatt
Dagens oppgjør med trumpismen
Del
Norge trenger nye politikere med sunt bondevett og bevissthet om at de er folkets tjenere, ikke dets herskere som driver med «oppdragelse» av folket. Norge trenger også nye journalister som er sannferdige, selvstendige og kritiske på en god måte.

Dette innlegget er skrevet som en respons på Vebjørn Selbekks lederartikkel om trumpismen , publisert onsdag 6. januar.

Jeg begynner å bli grundig lei av karrierepolitikere og karrierejournalister. Lei av det politisk korrekte og flokkmentaliteten. Lei av politikere som har gått gradene i partiet og er grundig opplært til ikke å si annet enn det som forventes av dem. Politisk korrekte til fingerspissene. De har aldri vært ute i arbeidslivet der verdiene skapes og heller ikke i andre samfunnsnyttige funksjoner.

Lei av journalister med hovedfokus på å bli kjendis, og som derfor er nøye med å følge flokken. Store egoer som etter eget utsagn tar mål av seg ikke bare til å referere virkeligheten, men også til å skape den.

Tenk om noen journalister hadde erkjent at Trump representerer en brei folkebevegelse i USA, og hadde begynt å undersøke den. Snakke med folk: Hva vil de? Hva mener de? Hva er deres agenda, behov og håp for framtiden? Hva er det som er drivkraften?

I stedet kaster journalistene seg over Trump, som faktisk 74 millioner amerikanere stemte på ved dette valget. Alt handler i stedet om hans moral og personlige svakheter. Som hylet fra en ulveflokk på jakt har de drevet med akkurat det: jakt på personen Trump.

At han har meislet ut en politikk som han står for og gjennomfører, teller ikke. En politikk som handler om å beskytte kristne grunnverdier i samfunnet. Dette gjelder blant annet spørsmålet om abort, som Demokratene vil tillate helt fram til fødselsøyeblikket, og LHBT-ideologien, som ødelegger familie og ekteskap, samt framtiden for stadig flere unge og sårbare mennesker.

Men her skal ikke politikk diskuteres – bare presidentens personlighet! Til og med redaktører som framhever hvor viktig det er å skille mellom sak og person, gir seg hen til giftig utskjelling. Hva er det som har skjedd?

Mange som har vært vant til å ha innflytelse og makt går nærmest bananas i møte med Trump. Blottet for respekt for presidentembetet. Joda, det kan nok hevdes at akkurat det har Trump bidratt til selv med en del av sine utspill på Twitter, men det er ikke nok til å forklare den voldsomme aggresjonen han møtes med.

Men Trump er jo så farlig. Ja, tro det? Fakta er nok heller at det trengtes en slik person – en fighter med elefanthud – for å forandre Washington og starte en folkebevegelse.

Resultatet er at folk i USA har våknet, deltar i politikken, stemmer ved valg. Er det farlig for demokratiet?

Det som virkelig er farlig for demokratiet er ikke konspirasjonsteorier, men virkelige konspirasjoner som Russia Collusion og organisert valgfusk. Farlig er også bevegelser som Antifa, som opererer i det skjulte, infiltrerer demonstrasjoner med vold og provokasjoner for å skandalisere politiske motstandere, offentliggjøre folks bostedsadresser og komme med trusler.

Det samme gjelder BLM, som sverger til bruk av vold, legger til rette for plyndring og brenner ned hele bydeler. Denne type trusler usynliggjøres i mainstream media både i USA og i Europa. Samtidig ser vi konturene av politisk sensur via Google, Twitter og Facebook. Ikke bare er presidenten selv kastet ut av Twitter, men også tusenvis av hans supportere.

Det ultimate bildet av Trump-forakt demontrerte Nancy Pelosi, Speaker of the House og nummer tre i det amerikanske samfunnet, i det hun satt ved siden av og litt bak talerstolen mens presidenten holdt sin State of the Union tale.

Hun hadde en kopi av manuset som han leste fra, og rev i stykker ark etter ark. Demonstrativt og hånlig. Tenk om vår egen stortingspresident hadde gjort det samme under trontaledebatten!

Så langt har det altså kommet i USA. Og dette er selvfølgelig bare president Trumps ansvar. Ene og alene, helt og holdent. Basta!

Demokratene skal nå overta styre og stell, og er i full gang med sine utrenskninger. Trump-supportere skal tas, miste jobbene og enhver mulighet til å uttrykke seg. Big Tech samarbeider. Stakkars USA. Og det samme er nå på vei til oss.

Norge trenger nye politikere med sunt bondevett og bevissthet om at de er folkets tjenere, ikke dets herskere som driver med «oppdragelse» av folket. Norge trenger også nye journalister som er sannferdige, selvstendige og kritiske på en god måte. Som har sin egen integritet uavhengig av det politisk korrekte og av flokken.

Til slutt har jeg et ønske til dere som har brukt så mye tid og ressurser på å advare mot trumpismen. Sett av noe også til å undersøke Demokratenes politikk og handlinger ut fra kristne grunnverdier.

donald trump