FAMILIESATSING: Jeg er stolt over at vi i denne perioden har økt barnetrygden, som hadde stått stille i over 20 år, at mange barn som ellers ikke ville fått mulighet til å delta på fritidsaktiviteter nå får det, at vi sikrer kontantstøtten, at vi har sørget for gratis kjernetid og billigere SFO for de som trenger det mest, skriver KrFs nestleder.

Når verdikampene kommer trengs et sterkt KrF

Vi vet det vil komme flere verdikamper. Hvis ikke KrF er representert for å løfte det kristne menneskesynet eller forvalteransvaret, hvem vil da gjøre det?

Gjennom to år i regjering har KrF vært med på å trekke politikken mot sentrum og løfte viktige verdispørsmål. Norge trenger et sterkt verdiparti, og KrF er garantisten for å løfte verdisakene på den politiske agendaen.

I årevis har KrF vært partiet som peker på gode løsninger for familiene. Der noen ser familiene som et middel for å oppnå andre mål, setter KrF familiene først.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KrF har sørget for store løft for familiene.

Jeg er stolt over at vi i denne perioden har økt barnetrygden, som hadde stått stille i over 20 år, at mange barn som ellers ikke ville fått mulighet til å delta på fritidsaktiviteter nå får det, at vi sikrer kontantstøtten, at vi har sørget for gratis kjernetid og billigere SFO for de som trenger det mest, at vi har økt engangsstønaden og at vi har utvidet permisjonen for tvillingforeldre, for å nevne noe.

KrF er partiet som løfter menneskeverdet, enten det handler om begynnelsen av livet, eller slutten. Vi sier nei til aktiv dødshjelp og ja til omsorg og smertelindring.

Også under koronapandemien har vi satt menneskeverdet først. Det viktigste under krisen har hele tiden vært å ta vare på de mest sårbare.

Bare se på debatten om bioteknologiloven: Et samlet KrF kjempet til siste slutt mot den kraftige liberaliseringen av bioteknologiloven som dessverre skjedde i mai i fjor.

Det var vi som løftet fram barnets rettigheter i møte med de voksnes ønsker, og det var vi som løftet bekymringene for et samfunn med plass til færre ved innføring av systematisk tidlig ultralyd og gentester.

Med dagens medisinske teknologi vil det garantert komme flere verdikamper hvor det er helt avgjørende at KrFs stol i den offentlige debatten ikke står tom.

Gjennom to år i regjering har vi også sørget for en likeverdsreform, for å gjøre hverdagen enklere for familier som venter eller har barn med behov for sammensatte tjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere av disse familiene opplever at samfunnet ikke i tilstrekkelig grad stiller opp, og KrF har derfor stått på for å bedre situasjonen for disse familiene.

Blant annet har vi sørget for at familier med barn med ekstra utfordringer nå har en lovfestet rett til en egen koordinator som skal hjelpe dem med administrative oppgaver som følger.

KrF har også fått på plass en kontaktfamiliordning, som gir alle foreldre som får påvist en kromosomvariasjon eller andre funksjonsnedsettelser hos fosteret under svangerskapet en rett, dersom de selv ønsker det, til å besøke en familie som har et barn med samme diagnose for å se hvordan hverdagen kan se ut.

Dette er et tilbud som skal sikre at man ikke kun får medisinsk informasjon fra helsepersonell, men at familien selv kan danne seg et helhetlig bilde.

I saker om forvalterskap og internasjonalt ansvar har vi heller ikke rygget. Regjeringen har lagt frem en ambisiøs klimaplan som skal sørge for at vi når klimamålene våre. Vi taler distriktenes sak, og sikrer landbruket gode rammer.

Under høstens svært vanskelige budsjettforhandlinger rikket vi oss ikke på fortsatt bistand og et høyt antall kvoteflyktninger, fordi vi som et rikt land har et særlig ansvar. Internasjonal solidaritet er også verdipolitikk, og her kan du regne med KrF.

Det har vi og vist under koronakrisen. Det har vært viktig for oss at vi klarer å løfte blikket og se utover landegrensen og kjempe for en rettferdig global vaksinefordeling.

Antisemittisme, forfulgte kristne, trosfrihet, skolegudstjenester og alkoholpolitikk er andre saker der vi står opp for dem som trenger det og tar kampene som få andre vil ta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gang på gang har vi vist at vi tar verdipolitiske saker på alvor. Vi vet det vil komme flere verdikamper. Hvis ikke KrF er representert for å løfte det kristne menneskesynet eller forvalteransvaret, hvem vil da gjøre det?

Valget til høsten blir et verdivalg. Vil du at KrF fortsatt skal ta kampene for de kristne verdiene, det kristne menneskesynet og nestekjærligheten, så håper jeg at din stemme går til KrF. Norge trenger et sterkt verdiparti, og det er KrF.