KrF bidrar til å gjøre kristen tro kriminell

Stortinget vedtok tirsdag 3. november å inkludere begrepene seksuell orientering og kjønnsidentitet i straffelovens paragraf 185. KrF var en del av flertallet.

Regjeringen la i sitt høringsnotat til grunn at straff kan være et nødvendig supplement til sivilrettslige reaksjoner mot de mest graverende formene for diskriminering, samt at et strafferettslig vern kan ha betydning for den alminnelige holdningsdannelse, og det var nettopp holdningsdannelsen statsminister Erna Solberg og Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland var opptatt av da de sommeren 2018 ga uttrykk for at de ønsket å bruke Straffeloven for å endre samfunnets normer.

Begge pekte på en undersøkelse som viste at 1 av 6 menn ville ha flyttet seg for å skape større avstand til en homofil mann hvis de kom for tett på, og at 1 av 5 menn er negative til av homofile menn holder hender i offentligheten. «Slike holdninger er utdatert i 2018», sa Linda Hofstad Helleland, og ville derfor gjøre det mulig å straffeforfølge dem som ikke deler vår tids nye idealer. Hva regjeringen, eller Stortingets flertall ikke berørte, er hva slags stat vi nå er i ferd med å få.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det som er alvorlig, er at KrF ikke synes å forstå at de med sin støtte til endret §185 i straffeloven gir en helt spesiell virkelighetsforståelse strafferettslig vern. Stortinget bekrefter nå at den radikale kjønnsteorien skal beskyttes fra kritikk. Det innebærer at klassisk kristen forståelse av kjønn, seksualitet og samliv i prinsippet er blitt kriminalisert.

Kristendommens klare forsvar av tydelige normer knyttet til seksualitet og samliv vil nemlig komme i konflikt med lovens krav om respekt for de ideene som ligger innbakt i de begrepene som loven nå skal beskytte.

KrFs Geir Toskedal sa under debatten i Stortinget at religionsfriheten skulle bevares i møte med straffelovens nye bestemmelser. Det er vanskelig å se for seg at norske domstoler kan tillate forskjellsbehandling mellom «mannen i gata» og forkynneren på bedehuset. Hvis transpersoner mener seg grovt krenket, er det irrelevant hvem som er avsender.

Likhet for loven er et bærende prinsipp i rettsstaten. For det andre vil ingen av oss kunne vise til en kristen virkelighetsforståelse og straffeimmunitet dersom transpersoner blir dypt krenket når vi mener at det bare finnes to kjønn og sier til transpersoner at de lider av dype vrangforestillinger. For det tredje frykter selv radikale feminister denne lovendringen like mye som kristne, de vet at det vil være umulig å føre en kvinnekamp når påstanden om biologiens betydning for kjønnet blir kriminalisert.

Den virkelighetsforståelsen som nå skal forsvares, handler om den fullstendige normløshet på det samlivsetiske området, samt en dualistisk forståelse av mennesket. I denne ideologien forstås mennesket som et individ som kan definere sitt eget kjønn. Begrepet kjønnsidentitet innebærer altså et helt nytt syn på kjønn og seksualitet.

Sannheten oppheves, det er ideologien som rår, og det vil få stor betydning for skoleverk og akademia. Vi vet ikke hva som vil skje med lærere som opplever seg forpliktet til å undervise i tråd med naturens sannhet, men vi vet de vil undervise i strid med loven, og med tanke på hvor aggressive transbevegelsen er i land som USA og Storbritannia, gir derfor vedtaket perspektiver som minner om totalitære samfunn.

Med dette vedtaket stadfester dermed Stortinget at radikal kjønnsteori har blitt statens bærende ideologi når det gjelder sannheten om kjønn og normer for samliv. Lovendringene begrunnes i at man vil beskytte svake grupper, men det ser mer ut som om regjeringen og Stortinget har behov for å beskytte en lovgivning bygget på en ideologi man ikke ønsker å drøfte konsekvensene av.

En regjering og et Storting som i fullt alvor mener at våre holdninger til seksuelle normer og kjønn bør reguleres ved hjelp av straffeloven, har tatt store steg bort fra de liberale ideene de selv hevder å forfekte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er, for å si det forsiktig, tragisk å oppleve at KrF bidrar til kriminalisering av kristen tro. Med sitt sterke ønske om å verne alle mennesker og minoritetsgrupper i samfunnet som blir utsatt for mobbing, hatefulle ytringer eller trakassering, aksepterer partiet at radikale grupper gis definisjonsmakten over menneskets natur.

Spørsmålet er om KrFs velgere er fortrolige med den retningen partiet nå tar.

Les også
KrF i kristenkonservativ retning – kven og kva er det?
Les også
Derfor er KrF mitt eneste alternativ