Illustrasjonsfoto: Jae C. Hong
...
Illustrasjonsfoto: Jae C. Hong, AP/NTB
debatt
Ikke personen, men politikken
Del
At Trump har en oppførsel som er kritikkverdig, er de klar over. Men de velger å stemme på Trumps politikk og ikke på hans person.

Det har vært noen intense uker med stort fokus på valget i USA. Det vedgår jo en hel verden hvordan USA ledes – verdens største stormakt.

For kort tid siden skrev jeg til en god venn og kristenleder i USA om han kunne forklare meg hvorfor de evangeliske kristne stemte på Trump og ikke på Biden under presidentvalget. Her er noen av grunnene han gav:

«Trump er mot abort. USAs ambassade er flyttet til Jerusalem. Han har bidratt til fredsavtaler mellom flere land i Midtøsten og Israel. Det har vært økonomiske framskritt og lav arbeidsledighet.

De 25 prosent lavest betalte amerikanerne har fått 4,5 prosent økning i inntektene, mens de rikere, har kun fått 2,9 prosent økning. Mer enn 400.000 produksjonsjobber har blitt etablert siden han ble president. Og ikke minst; Trump bekjenner sin tro på Gud.»

Her på berget sier de som støtter Trump at de ikke gjør det ut fra den personen han er, men ut fra den politikken han står for.

Det var jo fornøyelig og vakte latter da TV-reporter Pål T. Jørgensen spurte en ihuga Trump-sympatisør fra Lista om han ville kjøpt bruktbil av Trump om han var bilselger. Svaret kom kontant: «Nei, det ville jeg ikke.» Men Trump var mer enn god nok som president.

Det er jo et paradoks at ikke verdens største supermakt kan framskaffe en presidentkandidat med både god politikk og god moral der liv og lære harmoniserer.

Jeg forstår godt mine venner i USA som argumenterer ut fra politisk program og gjennomføringskraft hvilket parti de stemmer på. Disse vegrer seg for å gi sin stemme til et parti som er liberal med hensyn til abort og kristne verdier.

At Trump har en oppførsel som er kritikkverdig, er de klar over. Men de velger å stemme på Trumps politikk og ikke på hans person.

I Norge har vi en medieverden som elsker å skrive om Trump som person. Hans ukultiverte og mobbete væremåte er det jo lett å henge ut. Den er kritikkverdig!

Men han må jo også gjøre mye godt siden kanskje over 80 prosent av de evangelikale kristne gir han sin stemme og omtrent halve befolkningen i USA.

Hvorfor kan ikke norsk media skrive om det gode han gjør? Det er påfallende at det er fraværende i den sekulære pressen.

Men nå er valget over. Hverdagen begynner å senke seg. Bibelen sier at vi skal be for de i høye stillinger med stort ansvar. Den valgte president trenger vår forbønn!

donald trump,joe biden,usa,presidentvalg,presidentvalget,evangelikale,evangelikale kristne,debatt,meninger,sten sørensen