Fra støttemarkeringen utenfor Islamic Cultural Centre på Grønland i Oslo i fjor høst. Foto: Fredrik Hagen, NTB

De med innvandrerbakgrunn trenger en ombudsperson i Oslo KrF

I Oslo er det mange tusen med innvandrerbakgrunn som gjenkjenner KrF’s verdier knyttet til eldreomsorg, barn og familie. De må oppleve at de har en ombudsperson som taler på vegne av dem på Stortinget.

Mange av oss har funnet veien til Norge som flyktninger på grunn av en krigssituasjon eller på grunn av nød og undertrykkelse. Vi har fått en mottakelse her til lands som har overgått alle våre forventninger. Dette mener vi skyldes en god del mennesker i det norske samfunnet som viser medmenneskelighet og nestekjærlighet i hverdagen.

Politikere på Stortinget har også hatt en viktig rolle i dette. Derfor er vi engasjert i KrF og nominasjonen i Oslo i kveld. Vi tror at i en tid med høyrepopulistiske krefter på fremmarsj ligger mye til rette for å mobilisere minoritetsvelgere i Oslo for vår politikk med medmenneskelighet og nestekjærlighet i fokus. Mange minoriteter i Oslo ser etter noen som kan føre denne kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nominasjonskomiteen i Oslo KrF har gjort en god jobb på bakgrunn av innspill fra alle lokallagene. Espen Andreas Hasle er foreslått på førsteplass, etterfulgt av Rode Hegstad, Emma Løvaas Akyeampong, Mathias Slettholm og Ingvild Halderaker Husby.

Dette er en flott samling med mange unge kandidater. Det lover godt for KrF i årene fremover. Spørsmålet for nominasjonsmøtet 3. november er likevel om disse personene kan sikre økt oppslutning for KrF i valget i 2021, eller om det er andre navn som heller bør høyere opp på listen.

Espen Andreas Hasle er en dyktig representant for KrF som vi har stor tillit til. Han har begynt å etablere seg som politiker i rollen som bystyrerepresentant i Oslo det siste året. Han har hatt en god utvikling. Det springende punktet er likevel om han på under ett år kan etablere den tilliten som er nødvendig for å nå store nye velgergrupper.

Meningsmålinger i høst viser fortsatt en oppslutning på 1,7 %, som det var for ett år siden. Vi må erkjenne at dette er for svakt til å ta et mandat i Oslo. For å nå dette målet må partiet gå fra ca. 7000 velgere i fjor til minst det dobbelte om ett år. Hvor skal så disse velgerne komme fra, og hvem kan nå dem?

I Oslo er det mange tusen med innvandrerbakgrunn som gjenkjenner KrF’s verdier knyttet til eldreomsorg, barn og familie. Likevel må det noe mer til enn gode saker for at de tar steget og velger KrF. De må oppleve at de har en ombudsperson som taler på vegne av dem på Stortinget. Innvandrermiljøer i Oslo er ikke ensartet. Likevel kan vi kanskje snakke om tre hovedgrupper som er relevant for KrF. Det er muslimer, katolikker og frikirkelige.

Lars Rise og Ragnhild Aadland Høen er to kjente navn som begge har koblinger til innvandrermiljøer i Oslo. De har en posisjon som ingen andre på listen har, så langt vi kjenner til. Ragnhild Aadland Høen er en av de mest profilerte katolikkene i KrF, og den som sannsynligvis kan mobilisere flest velgere fra dette miljøet.

Lars Rise har tillit i flere innvandrermiljøer på grunn av sitt brennende engasjement i over 20 år. Både i Pakistan, Bosnia, Kosovo, Vietnam og områder i Afrika og Midt-Østen har hans engasjement for demokrati og menneskerettigheter vært viktige grunner til at innvandrere i Norge fortsatt ser på Lars Rise som sin ombudsmann.

I dag er Aadland Høen og Rise foreslått på henholdsvis 7. og 8. plass. Begge disse kandidatene bør komme høyere opp på listen til Oslo KrF. I tillegg er det viktig å beholde Emma Løvaas Akyeampong høyt oppe på listen av samme grunn. Vi mener dessuten at Lars Rise må tilbake til førsteplassen i Oslo for å sikre et mandat for KrF.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er den som oppnådde 6,8 % i 1997 og 6,1 % i 2001. Hvis Oslo KrF virkelig ønsker å ta et mandat, må de ta sjansen og nominere Lars Rise som førstekandidat i Oslo, gjerne sammen med Emma Løvaas Akyeampong, Espen Andreas Hasle, Ragnhild Aadland Høen og Rode Hegstad. Et slikt team kan lykkes i å nå et mandat med god margin i hovedstaden, etter vår vurdering.

Berzat Ihtimani, Ali Shahnawaz Khan og Jon Steinar Kjøllesdal

Les også
Mellom moské og planlagt hindutempel i Oslo øst: – Fantastisk sted å ha en kirke
Les også
Mener kristne er for dårlige på kulturforståelse: – Jeg frykter segregerte kirkesamfunn
Les også
Med liste på 65 punkter vil Ropstad bekjempe barnefattigdom