PRIORITERING: Det interessante
...
PRIORITERING: Det interessante er at KrF mener det er helt greit å sortere flyktninger basert på legning, men de vil altså ikke prioritere kristne kvoteflyktninger, skriver Sylvi Listhaug. Bildet viser en homofil mann fra Uganda som har måttet flykte til Kenya. Foto: Brian Inganga / AP / NTB
debatt
KrFs dårlige unnskyldning for ikke �� prioritere kristne på flukt
Del
KrF mener det er helt greit å sortere flyktninger basert på legning, men de vil altså ikke prioritere kristne kvoteflyktninger.

Dag-Inge Ulsteins innlegg 23. oktober bærer preg av dårlige unnskyldninger for hvorfor KrF ikke støtter forslaget fra Frps Innvandrings- og integreringsutvalg om å prioritere kristne forfulgte når man skal hente kvoteflyktninger til Norge.

Ulstein skriver: « Jeg tror likevel at hennes eksempel kan si oss noe i debatten om prioritering av flyktninger- om ikke å sette grupper av nødlidende opp mot hverandre eller sortere andre mennesker på grunnlag av tro ».

5. juli i år ble det kjent at den norske regjering, med KrF på laget, for første gang skal prioritere overføringsflyktninger som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBTIQ+), både som gruppe og som individer, ved uttak av kvoteflyktninger. Det er udiskutabelt at dette også er flyktninger som har det svært vanskelig mange steder.

Det interessante er at KrF mener det er helt greit å sortere flyktninger basert på legning, men de vil altså ikke prioritere kristne kvoteflyktninger. Jeg tror det er flere enn meg som har problemer med å forstå dette.

Vi vet at 260 millioner kristne utsettes for alvorlig forfølgelse på grunn av sin tro og vi vet at tallet er økende. Det er på høy tid at Norge anerkjenner dette.

Ulstein har også en svært interessant historiefortelling når det gjelder konvertitter. Jeg har lært at man skal ikke lyve.

Jeg får sette innleggets innhold på kvoten for at Ulstein var politiker i Bergen da dette fant sted, men faktum er at regelverket knyttet til konvertitter ble endret da jeg hadde ansvaret for dette feltet i regjeringen, i tett samarbeid med KrF.

Geir Toskedal som jeg samarbeidet med den gangen var fornøyd med det vi fikk til.

Nå sitter Ulstein med ansvaret for bistanden. Det brukes nesten 40 milliarder kroner, og kontroll med hva pengene går til er mangelvare. Det avsløres gang på gang.

Det er ikke lenge siden det kom frem at Norge sender milliardbeløp til verdens mest korrupte land uten at man har kontroll på hva pengene går til. Dette kan ikke fortsette.

KrF og Ulstein får fortsette å bortforklare hvorfor de ikke vil prioritere kristne, så skal jeg som leder av programkomiteen i Frp jobbe for at dette skal bli god Frp- politikk som skal gjennomføres i praksis.

krf,sylvi listhaug,debatt,meninger,kristelig folkeparti,flyktninger,frp,dag inge ulstein