OMSTILLING: Dersom det nye partiet svekker de etablerte sentrumspartiene og selv ikke kommer over sperregrensen, gis det fritt leide for partier både på høyre- og venstresiden som ønsker å bidra mindre til verdens fattige og ha mindre fokus på grønn omstilling og bærekraft, skriver Synspunkt-forfatteren.

Kristelig Folkeparti i sentrum

Det er litt rart at det opprettes et nytt parti der et uttalt mål er å motvirke fragmentering og polarisering for så å rette relativt kraftige skyts mot andre.

Jeg føler meg veldig hjemme i sentrum, men jeg kommer definitivt ikke til å melde meg inn i Sentrum.

Og for ordens skyld så vil jeg veldig gjerne regne meg som en av de kristne, men jeg er absolutt ikke med i De Kristne heller. (Har virkelig aldri hatt sans for navn som så til de grader gjør forsøk på å kuppe og monopolisere relativt innarbeidede og ellers gode begreper).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og for øvrig så støtter jeg FNs 17 bærekraftsmål, og jeg også vil gjerne være med å jobbe politisk for at alle skal ha det bra.

I Norge har vi ni partier representert på Stortinget. Ytterligere åtte partier representert i ulike fylkesting og ytterligere ni registrerte partier utover det. I tillegg til dette er 146 forskjellige lister representert i ulike kommunestyrer.

Jeg er positiv til et partimangfold og representerer selv et lite parti og må være ydmyk i forhold til det.

Samtidig er det litt rart at det opprettes et nytt parti der et uttalt mål er å motvirke fragmentering og polarisering for så å rette relativt kraftige skyts mot andre. (Og da også mot andre i sentrum, men selvsagt ikke i Sentrum).

Et nytt parti kan bidra til å få KrF og Venstre under sperregrensen. Dette i hvert fall i følge Dagen og Vårt Land, men vi skal selvsagt stå på for å unngå det.

Et nytt parti kan bidra til at MDG ikke kommer over sperregrensen, og det nye partiet kan trekke ut potensielt gode samarbeidspartnere fra Ap.

Dersom det nye partiet da ikke selv kommer over sperregrensen, ja da sitter vi igjen med et kraftig svekket sentrum (både med stor og liten s), samt fritt leide for partier både på høyre- og venstresiden som ønsker å føre en mer restriktiv innvandringspolitikk, bidra mindre til verdens fattige og ha mindre fokus på grønn omstilling og bærekraft for å nevne noe.

Mange vil selvsagt glede seg over det, men jeg ser på det som et stort tilbakeskritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg har stor tro på sentrumspartiet KrF. Det er lett å peke på alt som fire prosent-partiet KrF ikke har fått gjennomslag for. Men det er også lett å finne viktige gjennomslag som ikke hadde kommet på plass uten KrF.

Og min relativt korte tid i politikken har i hvert fall lært meg at uten evne og vilje til å inngå kompromiss så oppnår man absolutt ingenting.

Jeg håper på et enda sterkere KrF etter valget i 2021 og sier ja til mer kristendemokratisk sentrumspolitikk.

Les også
Ny partikonkurrent kom overraskende på KrF-politikerePartiet Sentrum
Les også
Politisk hærverk