«Skal en prest ha yrkesforbud fordi han står for det han – og NLA høgskolens styre – mener er en bibelsk forståelse av ekteskapet?» spør artikkelforfatteren.

På vei mot et totalitært samfunn?

Er det ikke lenger mulig å ha meninger som går på tvers av flertallets og som ikke passer inn i «mangfoldssamfunnet». Ser vi konturene av flertallets tyranni i Norge?

Mangfold er et populært ord i dag. Det snakkes mye om – og feires mangfold. Men det finnes tydeligvis grenser også for mangfold.

Noen tør ikke si hva de mener om emner som for ti–tyve år siden var allmenn sannhet i samfunnet. Hvis de nå står for dette, risikerer de å ikke få jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv på NLA Høgskolen i Oslo vil studentene fjerne en studentprest som har ytret seg offentlig om noe de er uenige i. Våre fremtidige lærere vil altså ha seg frabedt å ha en sjelesørger som de ikke er enige med. De påstår videre at de ikke blir hørt av ledelsen.

Å bli hørt – er det ensbetydende med at ledelsen skal fjerne studentpresten? Eller endre sitt verdidokument slik at det passer med deres meninger?

Skal en prest ha yrkesforbud fordi han står for det han – og NLA høgskolens styre – mener er en bibelsk forståelse av ekteskapet?

Vi som bare har fulgt saken i media (Dagen og Vårt Land) har fått med oss at ledelsen har snakket med studentene og vi har lest hva ledelsen har svart dem.

NLA har et verdidokument som ledelsen er forpliktet på. Som privat høgskole har NLA rett til å ha en basis ikke alle i samfunnet er enige i. Det er slik et mangfoldssamfunn fungerer.

Som pensjonert lærer er det skremmende å se at kommende lærere viser en slik mangel på toleranse overfor meninger de selv ikke står for. Toleranse er også et moteord i dag.

Men hva betyr toleranse? Ifølge Store norske leksikon betyr toleranse «anerkjennelse av andres rett til å mene noe annet enn det man selv eller flertallet mener, og anerkjennelse av andres rett til å leve i samsvar med sine meninger».

Studentene står fritt til å velge hvilken høgskole de studerer ved.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men uansett hvilken høgskole de utdannes ved, forventer jeg at fremtidens lærere dannes til å akseptere foreldre og elevers rett til å ha og leve etter andre meninger enn dem om sentrale verdispørsmål.

Les også
Riktig å ansette Brenne
Les også
Kristen høgskule seier nei til ung jord