AVSTEMMINGER: De få som møter opp i lokallagene sine har stor innflytelse på hvem som blir valgt inn på Stortinget om ett år.

Det er nå det gjelder

Dette voksende politiske engasjementet blant kristne er løfterikt innfor valget i 2021 og årene som kommer!

Om ett år er det stortingsvalg igjen. Denne høsten skjer det viktige avgjørelser over hele landet. I alle fylkeslag i alle partier blir det besluttet hvem som skal stå øverst på listene.

De få som møter opp i lokallagene sine har stor innflytelse på hvem som blir valgt inn på Stortinget om ett år. Det er viktig å be for nominasjonsprosessene i alle partier i alle fylker, som en del av oppdraget med å be for alle som er i høye stillinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange kristne har en tendens til å la seg engasjere i det et lovforslag skal opp til behandling i Stortinget. Da er mye allerede avgjort.

Før en sak kommer til Stortinget, er den til behandling i en stortingskomité, og partiene på Stortinget blir ofte kontaktet av ulike lobbygrupper som vil skape flertall i komiteen for sitt syn. Før det har saken kanskje vært på høring, og de som ønsker å påvirke utfallet må også være med der.

Til slutt er det flere kilder til hvordan lovforslag kommer til behandling.

Det kan springe ut fra partienes politiske program som er vedtatt før valget for å kjempe frem ulike endringer og ordninger. Andre ganger kan enkeltrepresentanter komme med forslag i løpet av stortingsperioden.

Det kan også være byråkrater i ulike departementer og direktorater som ser behov for endringer i lovtekstene ut fra problemstillinger de kommer opp i.

Det siste har vi sett eksempler på i forbindelse med retningslinjene som Helsedirektoratet har utarbeidet for behandling av kjønnsinkongruens.

Folkehelseinstituttet kaller retningslinjen fra direktoratet for «uforsvarlig», og påpeker et meget svakt kunnskapsgrunnlag. I dette tilfellet blir ny praksis utviklet av byråkrater i helsedirektoratet. Derfor er det viktig å be for de ulike departementene og direktoratene sitt daglige virke, at rettferdighet, rett og sannhet må vinne frem der.

Enkeltrepresentanter kan stå få for å få med seg et flertall på Stortinget i saker de kjemper for. Det er ikke likegyldig hvilke enkeltpersoner som blir valgt inn fra de ulike partiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Derfor ber vi om rettferdige og gudfryktige mennesker på tinget i valget om ett år, fra alle partier i alle fylker.

Bibelen sier at når rettferdige får makten, blir det glede blant folk. Løgn, falskhet, halvsannheter, bestikkelser og svik bryter ned samfunnet over tid. Rettferdighet, sannhet og godhet er fundamentet for et godt og fredfullt samfunn.

Disse verdiene må bæres av troverdige politikere som selv har integritet gjennom å stå for det de mener og gjøre det de sier de skal gjøre.

Likevel er det partienes politiske program som sitter med nøkkelen til de største endringene i samfunnet. Partiprogrammene forplikter de folkevalgte på Stortinget til å ta opp saker og stemme i henhold til programmet.

Vi så i vår under behandling av bioteknologiloven at politikere med mer konservative standpunkt likevel stemte for endringene som ble foreslått, fordi programmene deres forpliktet dem på det.

Derfor er det avgjørende å be for prosessene rundt partiprogrammene som foregår denne høsten. Det programkomiteene foreslår kommer opp til behandling på landsmøtene til våren. – Gud fri oss fra det onde! Vi trenger program i alle partier som ikke flytter etiske grensesteiner bort fra det som er rett og godt.

Tvert imot trenger vi sterkere vern for ufødte barn, vern om familienes valgfrihet, vern om syke, uføre, flyktninger og andre grupper som ikke alltid selv greier å løfte sin egen sak. Noen må være en stemme for de stemmeløse på tinget!

Paulus kaller kirken for «sannhetens støtte og grunnvoll». Politikere trenger å kjenne støtte i befolkningen for stå i fronten, og her har kristne en viktig oppgave i å la sin røst høre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Derfor er det gledelig å registrere at mange har latt seg engasjere i ulike debatter og høringer, enten det gjelder bioteknologi og menneskeverdspørsmål, eller trosfrihet og ytringsfrihet.

Dette voksende politiske engasjementet blant kristne er løfterikt innfor valget i 2021 og årene som kommer!