«Ebba Busch (bildet) har tatt
...
«Ebba Busch (bildet) har tatt et oppgjør med utenlandske ekstremister for å ta kontroll med en rekke moskeer i Sverige og vil ha et forbud mot utenlandsk finansiering av moskeer», skriver Sylvi Listhaug. Foto: Stina Stjernkvist , TT/NTB scanpix
debatt
Se til Sverige, KrF
Del
Jeg vil oppfordre KrF til å kaste naiviteten på båten og hente inspirasjon hos sitt svenske søsterparti.

KrF har alltid vært naive når det kommer til asyl- og innvandringspolitikk. Nesten daglig får vi dokumentert hvor store utfordringer høy innvandring og manglende integrering gir samfunnet.

Men KrF lar seg ikke vippe av pinnen av fakta. Svenske tilstander burde skremme noen og enhver.

Bomber og granater mot politiet, drap på uskyldige forbipasserende barn og voksne, og klanbaserte kriminelle gjenger som herjer og skaper frykt. Men dette er i Sverige sies det. Ja, men vi ser en tydelig utvikling mot de samme problemene også i Norge.

Både i Oslo og flere andre byer i Norge ser vi at det raskt går i feil retning. Våre verdier er under press, noe vi ikke minst har sett under demonstrasjonene i det siste, der ytringsfriheten, lovlige demonstranter og politiet er under angrep fra minoritetsungdom og aktivister.

Kristendemokratene i Sverige var akkurat like naiv som KrF i Norge. Men der har de sannelig tatt realitetene innover seg. Ebba Bush leder i Kristdemokratene er nå en av de fremste politikerne i Sverige som taler tydelig i spørsmål knyttet til innvandrings- og integreringspolitikk.

Hun har en rekke ganger stått opp imot kulturell praksis som strider mot vestlige verdier og vært klar på at det er dem som kommer til et land som må tilpasse seg det samfunnet de kommer til. Jeg kan ikke huske å ha hørt en KrFer si noe i nærheten.

Ebba Bush og Kristendemokratene (KD) mener man skal si nei til muslimske bønnerop i Sverige. Når FrP vedtok en resolusjon om det samme hevdet KrF, ved Olaug Bollestad, at et slikt forbud bidrar til et kaldere samfunn.

Ebba Busch har tatt et oppgjør med utenlandske ekstremister for å ta kontroll med en rekke moskeer i Sverige og vil ha et forbud mot utenlandsk finansiering av moskeer.

Når hørte vi noen fra KrF si noe om dette? De er nok opptatt med å skape dialog.

Kristendemokratene har tatt til orde for å bruke bistandspenger for å bygge fengsler i utlandet slik at utenlandske statsborgere som begår kriminalitet i Sverige kan sendes til sine nærområder for å sone straffen. Jeg tror de fleste ville falt av stolen om dette kom fra KrF i Norge.

Kristendemokratene har tatt et kraftig oppgjør med det svenske synet på flerkultur, vil redusere innvandringen og ha klare krav til å lære svensk for dem som kommer til landet.

I Norge får KrF aldri nok innvandring. Uansett om integreringsproblemene får glasset til å renne over kommer stadig kravene: flere kvoteflyktninger, mer penger til integrering, selv om det knapt finnes et land i verden som bruker mer på dette.

Et av forslagene i KrFs partiprogram er at politi og fagdommere skal få bære hijab! KrFU ville åpne for at lærere kan bære niqab.

Jeg vil oppfordre KrF til å kaste naiviteten på båten og hente inspirasjon hos sitt svenske søsterparti. Vi må stå opp for våre verdier og det velferdssamfunnet som er skapt i Norge gjennom generasjoner.

Asyl- og flyktningeinnvandring koster mye penger og vi hjelper få mennesker.

FrP ønsker å bruke de store pengene på å hjelpe de mange i nærområdene, ikke at ressurssterke mennesker skal komme til Norge ved hjelp av menneskesmuglere. Det handler om å ta vare på de vestlige og kristne verdiene.

Høy innvandring fra land som ikke deler våre verdier påvirker samfunnet vårt. Vi ser det i alle europeiske land.

Også KrF burde som Ebba Busch ta oppgjør med kulturelle skikker og praksis som ikke hører hjemme i vårt moderne og likestilte samfunn.

Kast naiviteten over bord KrF og følg Ebba Busch!

sylvi listhaug,krf,ebba busch thor,innvandring,flyktninger,asylpolitikk,innvandringspolitikk,sverige,debatt,meninger,frp,fremskrittspartiet