«Jeg vet med sikkerhet at Mika
...
«Jeg vet med sikkerhet at Mikael ønsker å møte alle mennesker med godhet og nåde, og at ALLE er velkomne inn kirkedørene her i Sogndal», skriver Ida Marie Bruun. Her er hun sammen med ektemannen Mikael Bruun. Foto: Bjørn Sølsnes
debatt
Kjære NRK og alle mine venner som tror at jeg er gift med en kvinnehater
Del
Jeg vil gjerne oppklare et par ting.

Innlegget ble publisert på Ida Marie Bruuns Facebook-side fredag, og er gjengitt med tillatelse. Les NRK-saken som er bakteppe for debatten her.

----------

1. Mikael Bruun jobber med kvinner hver eneste dag, som han har en god tone med, og det er kvinner som deltar i gudstjenesten på søndagene. Det stemmer ikke at han vil ha en arbeidsplass fri for kvinner - hverken i kirkerommet eller på kontoret.

2. Mikael har aldri truet med å si opp slik det fremstår her, og han vurderer ikke å slutte som prest. Han har derimot svart når han har blitt spurt; at hvis han ikke får fortsette i DnK med sitt syn, vil han måtte finne seg et annet kirkesamfunn dersom han vil fortsette som prest.

3. Mikael har ikke gått ut i media i et angrep på kvinnelige prester. Det han har gjort, er å forsvare sin rett til å mene at presteembetet er forbehold menn, og utføre sin tjeneste i tråd med det.

Til nå har Den norske kirke vært en åpen og mangfoldig kirke, hvor man har klart å samarbeide og respektere hverandre med to ulike syn. Mikael skrev et motsvar med tittelen «nei, vi er ikke imot kvinner» og argumenterer for at det må være rom for begge syn fremdeles - uten at noen skal stemples som kvinnehatere.

4. Mikael har et positivt kvinnesyn. Vårt syn i denne saken er ikke basert på kvinnesyn, men embetsteologi. (For eksempel det at presten skal representere mannen Jesus.)

Mikael behandler meg med så mye respekt og beundring, han tar meg alltid på alvor og lytter til meg. Han oppmuntrer meg til å blomstre og utfolde meg, og bruke talentene mine.

Jeg har aldri møtt en mann som er mer forståelsesfull, klok, trygg og varm - min mann er alt annet enn nedlatende og hatefull.

Jeg vet med sikkerhet at Mikael ønsker å møte alle mennesker med godhet og nåde, og at ALLE er velkomne inn kirkedørene her i Sogndal. (Og på boller og kaffe hos oss i prestegården, velkommen!)

5. Det er ikke kontroversielt at Bibelen er det styrende i en kirke. Jeg ville aldri i livet forventet at en sekulær arbeidsplass ansetter noen på bagrunn av bibeltekster eller kristen symbolikk - men det er faktisk ikke kontroversielt at en kirke gjør det.

6. Dette er ikke et intervju med Mikael om at han er imot kvinnelige prester. Dette er en artikkel skrevet med utgangspunkt i debatten på dagsnytt 18 i går (torsdag).

Bildet er fra et gammelt portrettintervju, og tittelen er svært misvisende. Vi så dette først da det ble publisert. Vil også gjerne legge til at denne kvinnehateren, som selv har fått ganske hard medfart i dag (fredag), kom hjem med konfekt og blomster til kona si.

Livet med denne mannen er godt. Jeg håper at folk vil se forbi denne misvisende artikkeloverskriften, og heller tar en prat med Mikael selv hvis det er noe dere lurer på.

Han er ikke farlig, og jeg kan garantere at han vil ta deg på alvor og sette pris på en dialog, selv hvis du er kvinne.

kvinnelige prester,ida marie bruun,mikael bruun,prest,kvinner,den norske kirke,bibelen