Bildet viser USAs president Do
...
Bildet viser USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci, AP Photo / NTB scanpix
debatt
Valget i USA
Del

Valget I USA angår også oss. For supermakten USA er lederen av vår frie verden. Og kursen den amerikanske president vil velge vil bestemme også vår skjebne.

For oss utenforstående fortoner USA valgkampene seg som det rene sirkus. Men merkelig nok har resultatet noen ganger vært store presidenter, virkelige statsmenn.

Et eksempel er John F. Kennedy som har brukt Nasjonalgarden for å sikre de afroamerikanske studenters adgang til Universitetene i Sørstatene.

Og med sin kompromissløse holdning har han hindret Sovjetunionen under Nikita Khrusjtsjov å etablere en militærbase på Cuba. Jeg mistenker Sovjetunionen for å stå bak drapet på ham. Et drap som fortsatt er en uløst gåte.

Richard Nixon huskes for Watergate skandalen. Men han må også huskes for sin uvilje mot å hjelpe Israel, da de trengte våpen og ammunisjon i den siste fase av Yom-Kipur krigen.

Og hans parhest Henry Kissinger må huskes for å ha frastjålet Israel seieren i den samme krig. Og med fredsavtalen han har inngått med Nord-Vietnam har han latt Sør-Vietnam i stikken. Resultatet ble datidens båtflyktningenes tragedie.

Vi har ikke stemmerett I USA, men vår stemme kan høres av Gud når vi ber om valget i det landet. En slik bønn vil være i tråd med Rom. 13 og med 1. Tim. 2,1–4. Men vi må ikke be bare for valgresultatet. I likhet med alle andre land verden over, trenger USA en mektig vekkelse.

Det går an å be om en vekkelse og omvendelse som skal omfatte alle amerikanerne uansett etnisk eller religiøs bakgrunn. En slik vekkelse vil være en velsignelse også for oss. God bless America.

debatt,marian eigeles,donald trump,joe biden,presidentvalg,richard nixon,john f. kennedy,usa,meninger