STYRELEDER: Sven Sørensen er s
...
STYRELEDER: Sven Sørensen er styreleder i misjonsorganisasjonen Troens Bevis i Sarons dal. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
debatt
Eldre ledere er en ressurs
Del
Erfaring er viktig. Dette gjelder vel ikke bare for presidentembetet i USA eller for paven i Den Katolske kirke?

Det er en ny øvre aldersgrense på 72 år. Fra første juli 2015 er den såkalte alminnelige «aldersgrensen» i arbeidsmiljøloven hevet fra 70 år til 72 år.

Aldersgrensen er satt i hermetegn fordi det ikke dreier seg om noen egentlig aldersgrense.

Det er flott at mennesker kan stå lenger i arbeidslivet. Selvfølgelig gjelder dette for de som ønsker det – og som har en helsesituasjon som tillater det. Mange har mye godt å tilføre samfunnet og arbeidsplassen etter fylte 67 år.

Det holdes valgkamp i verdens største supermakt, USA til høsten. Nåværende president Donald Trump er 74 år. Hans rival Joe Biden er 77 år.

Som et apropos var de to sistnevnte paver, henholdsvis 77 og 78 år da de ble valgt. Nåværende pave, Frans er 83 år. Vi vet at USAs president og paven ikke bare er gallionsfigurer, men de har et stramt og krevende arbeidsprogram.

Over til hjemmelige forhold. Vi har de siste 20 årene gått motsatt vei. En hovedleder skal helst være mellom 40 til 50 år. I mange menigheter er idealet for en hovedpastor helst under 50 år.

Godt voksne og modne ledere har opparbeidet seg en betydelig kompetanse. De har vært med i en rivende utvikling og ikke minst vært ute en «vinternatt» før. Det er en god erfaring å ta med seg.

Jeg spurte en ansvarlig redaktør som er 66 år og som leder en avis med en liten stab, hvordan han klarer å fylle så mange sider i avisen alene?

«Du vet sa han, jeg har vært med i dette gamet så lenge at jeg vet om «snarveiene» og hvordan jeg kan gjøre dette effektivt og raskt.»

Hadde han vært 30 år gammel, kunne nok panikken og stresset tatt ham. Vedkommende er en god avismann som har holdt på siden han var ung. Yrket har faktisk gått i generasjoner i hans familie.

Personlig rekker jeg over langt mer i min tjeneste nå enn da jeg var 40 år. Jeg har fått mengder av erfaring, har innarbeidet effektivitet og ser løsninger raskt – og er «evig optimist».

Jeg er sulten på livet og tjenesten. Men det skal sies: Man er avhengig av at «hodet er ungt» og kroppen bør fungere.

Og så er det klokt og viktig å ha unge medarbeidere rundt seg og bruke disse som en ressurs.

Eldre ledere bør jo være en viktig ressurs. Erfaring er viktig. Dette gjelder vel ikke bare for presidentembetet i USA eller for paven i Den Katolske kirke?

Jeg er overbevist om at det er betydelige ubrukte ressurser i Kristen-Norge!

stein sørensen,misjonskirken stavanger,misjonskirken,stavanger,den katolske kirke,debatt,meninger