«Astrup (bildet) tar den ideol
...
«Astrup (bildet) tar den ideologiske propagandaen og indoktrineringen et langt skritt videre når han nå vil henge den ideologien som han står for opp på landets offentlige flaggstenger», skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix
debatt
Astrup og regnbueflagget
Del
Når Nikolai Astrup vil bruke pride-bevegelsens regnbueflagg på offentlige flaggstenger, så går han i fotsporene til kommunistene, nazistene og IS.

I Norge har vi så langt hatt forbud mot å bruke offentlige flaggstenger til å fremme ideologier. Der er det kun det nasjonale flagget som har fått vaie.

Dette fordi det norske flagget er det eneste flagget som kan virke samlende på hele nasjonen, enten man tilhører den ene eller den andre ideologien, eller det ene eller det andre livssynet. Flagget er vårt fremste nasjonale symbol, og representerer fra statens side intet annet.

(Selv om korset i flagget historisk gjorde det. Men kirken er ikke lenger en statskirke, og staten er blitt sekulær. Staten fremmer gjennom flagget, således ingen ideologi eller noe bestemt livssyn.)

Annerledes blir det når Nikolai Astrup vil henge regnbueflagget opp på offentlige flaggstenger. Da har staten hengt på flaggstangen et ideologisk standpunkt, - et standpunkt der staten støtter den ideologien som foreningen FRI og pride-bevegelsen står for.

Jeg er av erfaring fullt klar over at våre barn og unge allerede indoktrineres i denne ideologien i den offentlige barnehage og skole (samt i mye annen sekulær ideologi og tros-lære).

Men Astrup tar den ideologiske propagandaen og indoktrineringen et langt skritt videre når han nå vil henge den ideologien som han står for opp på landets offentlige flaggstenger.

For det er ingenting som symboliserer ideologisk makt og suverenitet som flagget på toppen av flaggstangen. Det visste både kommunistene i Russland, nazistene i Tyskland og IS i Midtøsten.

Så hva med dem som ikke kan identifisere seg med statens ideologi? Det er ikke umulig at Nicolai Astrup for fremtidens historikere vil representere et vendepunkt i Norges demokratiske utvikling.

nikolai astrup,regnbueflagg,pride,homofili,homofile,sigurd eikaas