NY KRISTEN: Donald Trump er en ny kristen, og ble straks kastet inn i en åndelig kamp på et høyt nivå, skriver innsenderen. Bildet viser kristne ledere som ber for Trump i Det hvite hus.

Gud, Donald Trump og vi andre

Det er trist å se hvordan mange kristne skribenter snakker ned president Donald Trump.

Foreløpig siste var Øystein Johnson i Dagen 24. juni.

For å komme unna det Nye Testamentes formaning om at vi skylder å vise respekt for våre myndigheter (Rom 13 og 1Pet 2: 13–17), drar han en sammenlikning mellom motstandskampen mot den tyske okkupasjonsmakten i Norge under Andre verdenskrig og amerikanske borgeres forhold til deres lovlig valgte president Donald Trump. Denne sammenlikning halter meget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Øystein Johnson får seg også til å avslutte sitt innlegg med å karakterisere Trump som «denne ufølsomme bløffmakeren/løgneren».

Også jeg vil meddele noe om saken. Donald Trump har levd for sine barn som en far som ikke røyker og drikker alkohol.

Rory Kaye er en messiansk jøde fra New York med en verdensvid tjeneste. Han er av Arons ætt og får derfor tale i synagoger i mange land og tale med jødiske samfunn om Jeshua Messias.

Han har besøkt Sunnmøre noen ganger. Han fortalte at Donald Trump tidligere gav store beløp til fattige og trengende uten noen oppmerksomhet rundt det.

En mann som Kaye var mentor for, fortalte at han var i rommet da Trump bøyde seg og bekjente sine synder, dette var cirka 2015. Og Kaye fortalte at Gud talte til Trump: If you humble before me, I will make you president.

Bibelen lærer oss, gjennom hele boken, fra Noah til apostelen Johannes på Patmos, at vi ikke skal ringeakte profetisk tale, men akte på det. Og vi skal øve opp vårt øre til å skille det ekte fra det uekte og falske.

Vi er ansvarlig for å gjøre denne skjelningen, ellers vil vi komme til å forkaste også det ekte, eller til å ta imot også det uekte. Etter som åndskampen stadig blir sterkere inn i endetiden, er det så viktig for kristne å høre hva Ånden sier til menighetene, og å akte på det profetiske ord (Åp 3:13; 2 Pet 1:19).

Selv om Kristen-Norge var splittet i synet på Trump før presidentvalget i 2016, var jeg sikker på at han ville vinne – imot mange naturlige odds – fordi jeg leste hva flere Herrens tjenere hadde hørt fra Gud om ham. La meg bare ta med litt fra en av dem, Jeremiah Johnson, Lakeland Florida.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Herren sa til ham at Trump skulle bli Hans trompet til det amerikanske folk, fordi han hadde noen kvaliteter som er vanskelig å finne selv hos Herrens folk i disse dager. Trump frykter ikke mennesker og vil heller ikke tillate bedrag og løgner å passere. Herren vil bruke ham til å avsløre mørke og perversjon i Amerika som aldri før, men du må forstå at han er som en okse i et skap med porselen, sa Herren.

Donald Trump er en ny kristen, og ble straks kastet inn i en åndelig kamp på et høyt nivå. Han har ikke hatt tid og så mye anledning til helliggjørelsens verk. Og vi kan se at når presset fra hans fiender og deres media samt korona og opptøyer røyner på, kan han komme med reaksjoner vi ikke synes om.

Det blir da de kristne som må praktisere egen helliggjørelse ved å be for ham og ikke være så snar til å kritisere. Venstresiden i Amerika sammen med ulike interessegrupper har fra begynnelsen ført en hard kamp mot Trump, det gjaldt anklagene om russisk innblanding i valget, som ikke lot seg dokumentere, forsøk på krigsrett, som falt i fisk, og nå opptøyene som går langt ut over Floyd-saken og ganske sikkert er iscenesatt av Trumps fiender.

Trumps fiender – ja, det er ikke småtterier. Venstresiden er blitt radikalisert, antikristelige og globalistisk. Trump er imot abortindustrien. Han taler for ekteskapet mellom mann og kvinne.

Han støtter Israels rett til Golan og Judea-Samaria etter folkeretten. Han taler skarpt imot FN-globalismen og for nasjonalstaten. Alt dette er tunge saker, som bibeltroende kristne forstår å verdsette, men som mektige fiender kjemper en utrettelig kamp mot ham for.

Nå kan det hende at Donald Trump går trett på grunn av hardkjøret, og gir opp troen og kallet til å tjene Gud – som det jo går med noen kristne. Så da får jo dere kritikerne anledning til å si: Var det ikke det vi sa.

Men inntil det: La oss be for Amerika, for presidentvalget 3. november etter Guds vilje. Selv tror jeg fortsatt at Trump kan vinne valget og få sin andre termin. Han har fremdeles flere viktige saker å arbeide for når han får mer arbeidsro. Salme 29:10: Herren tronte på vannflommens tid, og Herren troner som konge for evig.

Les også
Trump – en gjenfødt kristen?
Les også
Trump og bruken av Romerne 13