ROSENIUS: Jeg reagerer kraftig
...
ROSENIUS: Jeg reagerer kraftig på bruken av avdøde, gode bibellærere for å slå et særlig slag for Donald Trump, skriver Thor Fremmegård. Bildet viser bøker skrevet av den svenske vekkelsespredikanten Carl Olof Rosenius (1816-1868). Foto: Ove Eikje
debatt
Misbruk av gode bibellærere
Del
Jeg deler oppfordringen om forbønn for øvrigheter og respekt for dem i samsvar med Romerne 13. Men jeg reagerer kraftig på bruken av avdøde, gode bibellærere for å slå et særlig slag for Donald Trump!

Jeg vil takke for respons 03.07 fra Olav H. Kydland og Eivind Gjerde på mitt stykke om Rosenius og Trump 26.06. Mitt innlegg var en reaksjon på et innlegg 16.06 med 16 underskrivere med overskriften «Trump og hans kritikere».

For meg ser det ut som om Kydland og Gjerde ikke har oppfattet hovedpoengene i mitt innlegg. Så jeg vil repetere det og samtidig svare på utfordringer som jeg får.

Reaksjonen min handlet særlig om: Bruken av Roseniussitater og Romerne 13 inn i amerikansk politikk!

Jeg skrev: «Men det å bruke Roseniussitater og Rom 13 til en generell støtte til Trump tenker jeg må være en total kortslutning!» Kydland og Gjerde reagerer på dette utsagnet og spør: «Er Rosenius sin tolkning av Romerne 13 og vår konkrete anvendelse av denne tolkning «en total kortslutning?»

Mitt svar er dette: Det er ikke noe feil med Rosenius eller Øivind Andersen (også han siteres i siste stykke) sin utleggelse av Romerne 13, men det er skribentenes anvendelse av deres sitater inn i amerikansk politikk som etter min mening blir totalt feil.

De gode bibellæreres utlegning av Romerne 13 gjelder jo uavhengig av om presidenten i USA er demokrat eller republikaner. Men dere anvender det som om Donald Trump på en særlig måte skulle være en Guds mann som ikke bør kritiseres av de som bekjenner kristen tro.

Sitat fra deres første innlegg: «For oss som bekjenner Jesu-navnet, bør vi heller be for presidenten og hans administrasjon framfor å kritisere han.» Som en bekreftelse på dette syn dere har på Trump nevnes det i deres første innlegg alle de gode ting som Trump etter deres syn har gjort i sin presidenttid. Trump representerer de gode kreftene imot alle de onde kreftene i samfunnet!

Som en respons på dette så gjentar jeg at Trump fortjener ære for det han har tatt av kloke valg. Jeg deler reaksjonen mot en usaklig og stygg kritikk som vi ofte kan høre. Men kristne bør ha en våken, kritisk stemme til alle de ulike farger i politikken! Jeg deler oppfordringen om forbønn for øvrigheter og respekt for dem i samsvar med Romerne 13. Men jeg reagerer kraftig på bruken av avdøde, gode bibellærere for å slå et særlig slag for Donald Trump!

Videre mener skribentene at jeg har gjort mange personer urett ved offentlig å anklage de for å være svermere. Mitt poeng er dette: Det er svermeri når en del mener Trump må støttes fordi Gud har sagt det i en profeti. Jeg sa videre at det er ikke stort bedre å henvise til Rosenius for å støtte Trump. Det er altså argumentasjonen for å støtte Trump som jeg mener ikke er stort bedre i de 16 innsendernes innlegg enn hos en del amerikanske karismatikere.

For min del blir dette siste innspill om denne tematikken!

thor fremmegård,fjellheim bibelskole,olav hermod kydland,eivind gjerde,donald trump,romerne,øivind andersen,usa,jesus,forbønn