Myter om Selbekk og Israel

Leder i Palestinakomiteen Trøndelag Svein Johansen angriper redaktør Vebjørn Selbekk og Israel i Dagen 19.05. Ser av artikkelen at Johansen ikke legger til grunn bindende etablert folkerett med henvisninger og sitater. Det kan være mange grunner til det.

Hvis de legger internasjonal lov til grunn, vil Palestinakomiteen slå bena under sin konstruerte lære og aktivitet mot Israel.

Etablert bindende internasjonal lov ved fredsoppgjøret etter 1. verdens krig gir suvereniteten vest for Jordan til jødene og øst for Jordan til araberne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det eksisterer ingen folkerettslig traktat som gir Israel, områdene vest for Jordan, til andre enn jødene.

Derfor må påstander om «okkupasjon» av dette området konstrueres.

«Palestinere» er et kallebegrep brukt på forskjellige folk. Under og etter 1. verdens krig ble jøder definert som «palestinere». I dag kaller araberne i Israel og på Gaza seg for «palestinere».

Et «palestinsk» etnisk folk må derfor konstrueres. Det blir gjort selv om det skaper forvirring. Men det er et effektivt våpen mot Israels historiske og juridiske rettigheter til sitt gamle hjemland.

Israel retter seg etter internasjonal lov 24.7.1922, bekreftet av alle 51 land i Folkeforbundet (inkl. Norge ved Fridtjof Nansen) som sier at jødene skal bosette seg tett i Israel. De skal endog oppmuntres til å bosette seg i Israel (Art 6 og 11). Derfor, påstander om at Israel «okkuperer palestinsk land i strid med folkeretten», må konstrueres.

Den anerkjente landegrensen mellom Jordan og Israel skal gå etter «midten av flyten av Jordan og Jarmuk elvene», bekreftet og signert 24.10 1994: En annen landegrense mellom Jordan og Israel må konstrueres.

Ved Oslo-avtalene 1993 og 1995 fikk «palestina»-araberne selvstyre i områdene A og B og jødene i område C. I C får flere titalls (minst 50.000) arabere «palestinere» også bo. EU har sponset ulovlig «palestina»-arabisk boligbygging i jødenes område C. I A og B er det forbudt for jøder.

Påstander om at «palestina»-arabere ikke har tilgang til C området er konstruert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Redaktør Vebjørn Selbekk søker å legge til grunn etablert folkerett. Palestinakomiteen Trøndelag legger til grunn konstruerte lærer ser det ut til.