FRIERI: Foran stortingsvalget
...
FRIERI: Foran stortingsvalget i 2017 spilte korset til daværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (tv) en sentral rolle da Frp fridde til kristne velgere. Her samtaler Listhaug med partileder Siv Jensen under et valgarrangement på Lillestrøm. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
debatt
En uforpliktende sommerflørt
Del
Det er bare å ta danskebåten for å se konsekvensene av lovgivningen som Frp, Ap og SV ønsker.

Innlegget er skrevet av Karl-Johan Kjøde, generalsekretær i Laget og Andreas Nordli, leder for Ungdom i Oppdrag.

----------

Vi husker godt Frps hemningsløse sommerflørt med kristne velgere foran stortingsvalget i 2017, hvor kors fra bestemødre spilte en sentral rolle i frieriene.

Jonas Gahr Støre har også ved flere anledninger tatt på seg finskjorten og vasskjemmet håret, i håp om at dette skulle gjøre partiet hans attraktivt for flere kristne velgere.

Disse to partiene står nå i bresjen, både for å legge til rette for at ufødte barn skal kunne sorteres bort på grunn av sine egenskaper, og for at barn ikke skal ha rett til å kjenne sitt biologiske opphav.

Frp, Ap og SV ble nylig enige om en stille liberalisering av bioteknologiloven. Saken skal behandles i Stortinget 26. mai.

Forliket inneholder blant annet et tilbud for alle gravide kvinner om en test, som i hovedsak har som formål å avdekke Downs syndrom allerede fra uke ni i svangerskapet.

Vårt Land skrev sist uke om Birgitte Bergerud Larssen, som ble forventet av legen å ta abort da fosteret ble diagnostisert med Downs. Selv om Birgitte takket nei, vet vi allerede at omkring 9 av 10 norske foreldre velger å takke ja i en slik situasjon.

Dessuten vil det nå tilbys assistert befruktning for enslige. Når en trygg metode for såkalt «Mitokondriedonasjon» er utviklet, vil barn kunne fødes med arvestoff fra hele tre foreldre.

Vi ønsker et samfunn hvor alle mennesker er likeverdige, uavhengig av antall kromosomer. Om det ikke bare skal forbli flotte ord, må politikken vår reflektere det.

Det er bare å ta danskebåten for å se konsekvensene av lovgivningen som Frp, Ap og SV ønsker. Der fødes knapt barn med Downs syndrom.

Likevel ønsker disse partiene å hastebehandle saken i Stortinget før bioteknologirådet en gang har rukket å drøfte saksinnholdet.

Vi ønsker et samfunn hvor alle barn kan vokse opp og kjenne sitt biologiske opphav. Assistert befruktning gjør dette umulig. Skal staten virkelig tilrettelegge for at barn ikke skal ha tilgang til sitt biologiske opphav og vite hvem som er deres foreldre?

Mitokondriedonasjon vil gjøre forvirringen komplett. Vet vi hvilke konsekvenser dette kan ha for barna? Vi er redd for at «Tore på Sporet» vil få det travelt i årene som kommer.

Vi tror alle mennesker er skapt i Guds bilde. Det er dette som gir mennesket ukrenkelig og umålelig verdi. Dette har vært en sentral byggekloss i vårt samfunn. Nå leder Frp og Ap an for å ta bort denne grunnsteinen.

Vi tror resultatet vil gjøre vårt samfunn fattigere. Ikke bare blir vi fattigere fordi det nå vil aborteres langt flere barn med Downs syndrom, men fordi vi som samfunn beveger oss enda et skritt i retning av full aksept for designbarnet barn skapt i vårt bilde.

Kjell Ingolf Ropstad og andre politikere i KrF kjemper nå hardt for å hindre denne utviklingen. I denne saken heier vi på KrF, og håper partiet og regjeringen lykkes med å stoppe Frp, Ap og SV med å innføre et sorteringssamfunn og hindre barns rett til å kjenne sitt biologiske opphav.

Når representantene til vår lovgivende forsamling skal velges i den 13. september 2021, burde alle kristne huske på denne saken.

sylvi listhaug,frp,krf,bioteknologi,politikk,debatt,karl-johan kjøde,andreas nordli,birgitte bergerud larssen,bioteknologiloven,downs,downs syndrom,laget,ungdom i oppdrag