Bønnekonferanse i Sverige

Den som i dag vil stå fast på Sannheten, Guds ord vil lett kunne bli omstridt.

Jeg vil først uttrykke stor takknemlighet for avisen Dagen, som jeg nå har lest i mange år, og til redaktøren Vebjørn Selbekk, for hans klare tanke og tale, og hans frimodighet til å stå opp for saker og ting.

Men jeg vil her samtidig komme med noen kommentarer i forbindelse lederen den 21. mars. Der kritiseres bønnekonferansen som ble holdt i Solnahallen i Sverige 13.–15. mars, tross advarsler som han skriver.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken er at de på det tidspunkt hadde tillatelse til å samles inntil 500 personer noe som ble overholt. I tillegg var det rigget med storskjerm på to hoteller der møtene kunne følges.

Videre benevnes Lars Enarson som en omstridt predikant. Til det vil jeg si at den som i dag vil stå fast på Sannheten, Guds ord vil lett kunne bli omstridt.

Han advarer samtidig sterkt og tydelig mot alt det nyreligiøse som nå er på vei inn i kirker og menigheter, noe som er kommet mye lengre i Sverige enn i Norge.

Jeg kan her nevne newage, maindfullnes, onesblessing, yoga, og forskjellige meditasjonsformer, som har sitt utspring i østens religioner, og som representerer farlig åndskrefter.

Når en i tillegg går tydelig ut mot den tilnærming som i dag foregår inn mot den katolske kirken er det ikke rart at en blir omstridt. (Vi kan jo bare tenke på Hans Nilsen Hauge.)

Til sist om Sonny Lindgren og hans uttalelse i et av møtene om korona, som også jeg er enig i ikke burde blitt sagt. Men jeg syns også at ordbruken til redaktøren der heller ikke er grei når han sier at Lindgren «raljerte».

Det er for meg et så negativt ladet ord at jeg skulle ønske at vi som kristne ikke brukte slike ord til å karakterisere hverandre. Synes forøvrig at redaktøren var veldig «snill» med biskop Veiteberg.

Les også
Kristen i koronaens tid