Ikke la korona få deg til å droppe bryllupet!

Det er faktisk slik at langt flere samboere går fra hverandre enn gifte, selv om nettavisene kan gi inntrykk av noe annet.

Jeg og kona giftet oss foran pastoren et halvt år før kirke og fest. Vi hadde ikke et «arbeidsuhell» ei heller dårlig økonomi (Jeg er jo stinn av gryn).

Å gifte seg handler ikke om kjolen og taler. Kjolen gjemmes i et skap og taler glemmes og kastes. Vi giftet oss før festen av flere grunner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi mente alvor. Jeg vet vi er fryktelig gammeldags. Men det er faktisk slik at langt flere samboere går fra hverandre enn gifte, selv om nettavisene kan gi inntrykk av noe annet.

Ruth hadde fått ny jobb i ny landsdel. Det var viktig for meg at hun skjønte jeg ikke så på henne som et prøveprosjekt.

Det gjaldt for så vidt andre veien også. At hun ikke bare skulle komme for en periode, kunne flytte tilbake hvis det ikke funka med oss, jobben eller nye venner.

For meg handler det også mer om en velsignelse enn en kontrakt. Tro før juss. Selv om jeg tenker at lovverket beskytter. Men tanken om at to skal bli ett, kom fra Han som skapte oss. Han omtaler seg som vår Far.

Selv om kristenbransjen de siste ti, hundre eller tusen åra tidvis har fremstilt Han som streng og dømmende mer enn nåde og omsorgsfull (Han er alle disse tingene).

Bare se rundt deg. Hvordan du og dine venner vil det beste for egne barn. Derfor gjorde vi det foran en pastor og ikke på tinghuset. Gud og Hans tanker om dette kom før både Moselov og Hamurabis lover. Til og med før Grunnloven til både Norge og Donald.

Mange av mine gifte venner var samboere først. For de av dere som leser dette og ikke er gift. Ikke har kjæreste. Som tenker jeg henger ut de. Nei. Jeg gjør ikke det.

Mange av de hadde jeg denne samtalen med. For jeg vil prøve å unngå å være en som klapper på ryggen selv om jeg er uenig. Jeg sier hva jeg mener, heller en å late som jeg er enig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om noen blir sint eller såret av det, lever jeg godt med det. Samtidig vet de jeg har hatt denne samtalen med at jeg er utrolig glad i de og respekterer de uansett.

Å ha slike samtaler forutsetter omsorg og tillit. Selv om vi lever i en tid som vil polarisere og skape konflikt, uenighet og avstand.

Og skulle du ikke være troende, så kan ekteskap fremfor samboerskap argumenteres for bla både fra et psykologisk og sosiologisk perspektiv også.

Så, stå foran presten på datoen dere har satt. Kirke og festlokalet kan du ta når koronaen er satt i karantene.

Do, or do not. There is no try, som jedi-pastor Yoda sier.

Innlegget et hentet fra Haralds Flem sin Facebook-side og trykket med tillatelse.

Les også
Eksperter tror koronakrisen vil gi flere skilsmisser