Illustrasjonsfoto: Gorm Kalles
...
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
kirken
Skal vi ikke tillate de nyreligiøse å komme til våre kirker?
Del
Sjamaner, New-agere, Yoga-kristne, Mindfullnessere og Hare Krishna tilhengere, de må da ha plass på våre kirkebenker, eller har jeg feil?

Selvsagt har jeg rett!

Jesus sa: kom til meg alle dere som bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile! Og det nettopp dette de er på jakt etter: balanse, avstressing, sannhet, selvforståelse, åndelig tilhørighet, opplevelser og kjærlighet.

De har bare ikke forstått at den eneste kilden til absolutt kjærlighet, absolutt sannhet og et åndelig fellesskap som holder i livet her, får de i samværet med Jesus, Guds sønn som tilbyr summen av alt disse søker etter: Min fred gir jeg dere. Tilbe Han i stedet for å lete andre steder.

Det er på høy tid at bekjennende kristne som vil hjelpe de nyreligiøse, kjenner sin besøkelsestid, og forteller dem at «kristen-yoga», mindfullness, meditasjonsteknikker og astralreiser er fordekt åndelig forvirring som leder bort fra et sant gudsforhold.

Derfor skal alle de som er nevnt øverst her, få muligheten til å sitte på første benk og lytte til advarende og frigjørende forkynnelse som tar Jesus på alvor.

De skal ikke få talerstolen, men forkynnes at de lider av villfarelse i forhold til Guds gode vilje med hvert enkelt menneske, og at Jesus vil sette dem fri!

De fleste innenfor disse gruppene er ikke villige til å akseptere at de tar feil. De tilhører ofte de religiøse uten trygg trosforankring og bibelkunnskap. De har kanskje ikke lest hva som står i Rom. 1.18–32. Ordene der gjelder muligens ikke dem, men risikoen for å havne i samme kategori er skremmende.

De som forfører en av disse små som tror på Jesus, ifølge Matt. 18.6, ligger tynt an. Mesteren sier at for den personen som bedriver slik, var det bedre med en kvernstein rundt halsen, og at han blei senket på havets dyp. Dette er alvor både for dem som forkynner moderne religiøsitet, og dem som vet hva de skal si imot, men ikke gjør det.

debatt,ingar clausen,kirken,den norske kirke,sjaman,new age,yoga,mindfulness,hare krishna