«Bare gjenvalg av president Tr
...
«Bare gjenvalg av president Trump i november 2020 ser ut til å kunne redde verden fra en reprise av katastrofene i 1930-årene», skriver Roald Øye. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
debatt
President Trump er bedre enn sitt rykte
Del
Bare gjenvalg av president Trump i november 2020 ser ut til å kunne redde verden fra en reprise av katastrofene i 1930-årene.

Det er ufattelig at flere europeiske land etter avsluttende forhandlinger med Iran i 2015 kunne gå med på å støtte atomavtalen med landet. Avtalen ble fremforhandlet og underskrevet året etter av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU.

Enda mer ufattelig er det at nå, da USA som den eneste av underskriverne har trukket seg fra avtalen, ønsker flere av de demokratiske presidentkandidatene i USA å slutte seg til avtalen igjen, hvis de blir valgt til president i november i år. Aller mest ufattelig er det at den norske regjering og noen partier på Stortinget også støtter atomavtalen med Iran.

Alle på Stortinget burde vite at Iran er en røverstat som støtter og finansierer terroraktiviteter over hele kloden. Bare lytt til protesttroppene i Teherans gater!

Demonstrantene vet at det iranske regimet er korrupt og har ondt i sinne. Hvorfor vil ikke den vestlige verden med EU i spissen tro at det demonstrantene i disse dager viser på sine plakater i Teherans gater er sant? De fredelige demonstrantene var ikke en gang villig til å tråkke på det amerikanske og israelske flagget som var lagt ut foran dem på gaten. Bare regimets supportere tråkket på flaggene.

Den politiske venstreside i USA og EU er i følge avtalen villig til å belønne regimet i Iran med milliarder av dollar i cash. Pengene setter det i stand til å kunne fortsette med sine blodige aksjoner i den vestlige verden.

Hvor mange har ikke blitt slaktet ned av Irans agenter siden de begynte å få milliarder av dollar som belønning for sine løgner om nedrusting? Dessuten har regimet annonsert et nytt Holocaust innen 40 år: Nedtelling til utslettingen av Israel vises i dag på en stor klokke i Teherans sentrum.

Når skal den frie verdens fremste politiske representanter innse at det går ikke an å blidgjøre tyranner? Statsminister Chamberlain lærte verden en lekse med dokumentet han viftet med etter tilbakevendingen fra møtet med Hitler i Munchen i 1938.

Å gå med på forsoning med slike blodtørstige aktører er å forråde demokratiet og uskyldige mennesker som har blitt, eller vil bli, offer for terroristenes handlinger. Til slutt kan det bli oss selv vi svikter, slik verden ble forrådt i Munchen, og mest brutalt ved utbruddet av Annen verdenskrig i 1939.

Bare gjenvalg av president Trump i november 2020 ser ut til å kunne redde verden fra en reprise av katastrofene i 1930-årene.

debatt,roald øye,donald trump,iran,usa