GUDS ORD: La oss sammen løfte
...
GUDS ORD: La oss sammen løfte i flokk slik at flere kan få høre juleevangeliet og bringe ut Guds ord til hele verden, skriver Geir Møller. Foto: Privat
debatt
Bibelspredning for at juleevangeliet må fortelles videre
Del
Å spre Guds ord er en enkel måte å dele evangeliet på. Og det kan hver av oss være med på.

Etter en skolegudstjeneste nå til jul fikk en prest Trondheim vite av rektor at flere av elevene som ikke visste hva «stall», «gjeter» eller «krybbe» var. Det kan virke som juleevangeliet og Bibelen blir mer ukjent for flere. Derfor er bibelutdeling så viktig, ikke bare i Norge, men, i hele verden.

Det er ikke noe selvsagt lenger at alle vet hvorfor vi feirer jul. Hvorfor Jesus kom til jorden for å gi mennesker håp og at mennesker skal bli frelst. Juleevangeliet er en vakker fortelling som forteller om at Gud kom til oss i et menneskes skikkelse for å redde oss. Det er derfor viktig at vi også fremover støtter og satser på å gi mennesker bibelmagasiner og bibler/testamenter for å fortelle om Jesus. Juleevangeliet må bringes videre til nye generasjoner.

Å spre Guds ord er en enkel måte å dele evangeliet på. Og det kan hver av oss være med på. Dessverre ser vi en utvikling der bokens plass generelt er på retur. Det selges for lite bøker i Norge, og for mange er det blitt en terskel å åpne en lukket bok.

Mange unge mennesker (også voksne...) tilbringer tiden på mobiltelefonene, og ser mye på tv og serier. I denne digitale tiden må en tenke nytt om bibelspredning. Det er heldigvis kommet flere apper som inneholder bibelutgaver og mange følger bibelleseplaner og får tilsendt daglige vers på mobilen.

I GodtNytt satser vi både på utdeling på det tradisjonelle nytestamente og bibler. I tillegg har vi gjennom et samarbeid med det kanadiske Shareword/Gideon Canada fått trykket et magasin som heter Håp som inneholder bibeltekster, flotte bilder og Johannesevangeliet. Dette er et flott magasin som kan deles ut i menigheter og gjennom evangeliseringsaksjoner i hele verden på ulike språk og lokale bilder som er tilpasset landet. Dette er et magasin som vi tror formidler evangeliet til barn, unge og voksne inn vår digitale tid.

Det skjer mye positivt med bibelspredning ute i verden. Mange frivillige medarbeidere er engasjerte i dette arbeidet. ShareWord driver et arbeidet i mange land. Et av dem er i Kina. ShareWord har distribuerte bibler gjennom de lokale kirkene og menighetene i Kina. Takket være en stor giverglede har hundretusener blitt nådd med Guds ord.

Men med så mange i Kina som fremdeles ikke har hørt om evangeliet, spurte de Gud hvordan ShareWord skulle nå menneskene med håpets evangelium. En av de viktigste hindringene i evangelisering er kvoten til bibler den kinesiske regjeringen tillater å bli trykket i Kina. Regjeringen har begrenser det til 4 millioner per år, i et land hvor 12 millioner mennesker blir kristne hvert år. Også digitale bibler, for eksempel bibelapper, utfordrer på grunn av myndighetsbegrensninger.

Men til alles store overraskelse i år ga den kinesiske regjeringens bibelkommisjon tillatelse til å trykke bibelmagasiner Håp i flere utgaver og gi dem til menigheter i Kina. Og her kommer den beste delen: Det ble ikke satt noen begrensninger for hvor mange som kan trykkes! For en fantastisk mulighet for evangeliet. Det kinesiske Håp-magasinet, tilpasset med bilder fra Kina, og Bibelen blir nå for første gang distribuert av mange kristne i Kina til sine venner, familie og lokalsamfunn.

Siden oktober i 2018 har over 130 000 av disse splitter nye Håp-magasinene blitt trykket. Kanskje var det de flotte bildene fra Kina som gjorde det mulig å få trykt så mange? Ikke vet vi, men Gud kan åpne dører også for evangeliet.

La oss sammen løfte i flokk slik at flere kan få høre juleevangeliet og bringe ut Guds ord til hele verden.

debatt,bibelen,bibelutdeling,juleevangeliet,jul,julen