Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
debatt
Dramatisk inngrep i religionsfriheten
Del
Når enhver motstand mot vår tids kjønnsideologi blir tatt som diskriminering og homofobi er det utfordrende å uttale seg.

Nei til konverteringsterapi, eller homoterapi som det populært kalles. Det er helt selvsagt. Ingen skal på noen måte påtvinges en endring eller veiledning de ikke selv ønsker.

Men alt er ikke med det sagt, da det forbudet det tas til orde for i disse dager er noe mye mer radikalt enn et forbud mot tvangsmessig inngripen i menneskers liv.

De siste ukers debatt i media har vist at det er ikke så enkelt som at alle med homofile følelser ønsker å leve ut sin legning, uansett hvor mye disse forsøkes å bringes til taushet. De fortjener veiledning.

Det stilles også spørsmål ved om det stadig økende antall unge med såkalt kjønnsdysfori skal ha irreversibel operasjon og hormonbehandling som eneste alternativ, disse fortjener også veiledning.

Dersom noen kommer til meg med uønskede følelser knyttet til kropp og seksualitet er det helt naturlig at jeg med Bibelen og de lutherske bekjennelser som norm og med kjærlighet som verktøy kan tilby sjelesorg, bønn og veiledning. Det er en viktig del av min tjeneste som prest.

Å forby dette vil være et dramatisk inngrep i religionsfriheten. Det blir svært tydelig i denne saken hvor totalitær den nye toleransen er. Selv de som sitter med uønskede følelser skal fratas muligheten til sjelesorg og veiledning, alle skal med - enten de vil det eller ikke.

Vi ønsker å ta på alvor de som sliter med problemer knyttet til dette og som selv ønsker hjelp. Det handler ikke om å helbrede eller endre legning eller slikt, men å gi råd og veiledning, omsorg for sjelen, til de som kjenner på uønskede følelser til det samme kjønn eller føler at de ikke hører hjemme i sin egen kropp.

Når enhver motstand mot vår tids kjønnsideologi blir tatt som diskriminering og homofobi er det utfordrende å uttale seg. Men det er viktig å løfte frem at det forbudet vi nå går mot også vil ramme sjelesorg og veiledning for mennesker som trenger det.

Disse finnes, og om kristen sjelesorg rammes av et forbud går Kirken mørke tider i vente. Kyrie Eleison.

debatt,mikael bruun,konverteringsterapi,homoterapi,homofili,homofile,kjønn,den norske kirke,kirken