Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
debatt
Hva er pinsevennene redd for?
Del
Jeg går nå i en pinsemenighet. For å bli fullverdig medlem i denne menigheten kreves gjendåp.

Det er interessant å lese: «Døpt til å være en kropp», av professor Terje Hegertun i Dagen 12.11.2019.

Jeg ble båret til dåpen som baby av mine troende foreldre. Ble oppdratt i den kristne tro. Så langt tilbake som jeg kan huske, har jeg hatt en levende tro på Jesus som min frelser og forsoner. Som konfirmant stadfestet jeg min dåpspakt og bekjente offentlig at jeg ville følge Jesus.

Allerede som tenåring stilte jeg spørsmål ved kirkens dåpspraksis. Jeg registrerte blant annet at babyer ble båret til dåpen av sekulære foreldre og faddere som ikke hadde til hensikt å oppdra barna i en kristen tro.

På denne bakgrunn ble jeg tidlig overbevist om at baptistisk dåp måtte være mer riktig enn barnedåp.

Som godt voksen meldte jeg ut av Dnk.

Jeg går nå i en pinsemenighet. For å bli fullverdig medlem i denne menigheten kreves gjendåp.

Samtidig blir lutheranere invitert til å tale på menighetens gudstjenester. Menigheten samarbeider også med Frelsesarmeen når det arrangeres fellesmøter. Frelsesarmeen, som ble omdannet fra korps til kirkesamfunn i 2005, praktiserer som kjent ikke dåp. En korpsleder har ikke lov til å døpe, ifølge FAs statutter. Allikevel får korpsleder entre talerstolen i pinsemenigheten.

Jeg har definitivt ikke noe imot at FA eller lutheranere forkynner Guds ord verken i pinsemenigheter eller andre steder. Men for meg henger det ikke i hop så lenge gjenfødte kristne som ble begravd med Kristus i dåpen som babyer blir nektet fullverdig medlemskap.

Selvsagt er det mulig å få en gjendåp, men… For meg ville det være en falsk handling. Jeg er døpt.

Hva er pinsevennene redd for? Det er jo ikke snakk om å innføre barnedåp. Det er snakk om å forstå dybden i dåpshandlingen.

debatt,solveig jørgensborg egebakken,dåp,pinsekirke,pinsevenner