MEDLEMMER: Felles for oss er at vi trenger flere medlemmer, friske hender og føtter som kan hjelpe til. Dette arbeidet er vi, som kjent av deg som leser dette, gjentatte ganger blitt bedt direkte om å utføre, skriver Steinar A. Hopland.

«Gideonittene bryr seg om deg!»

Vi tror nemlig at hvert eneste Nytestamente der ute teller i et tiår hvor enda flere nordmenn har mistet Gud av syne.

Overskriften er hentet fra introduksjonen i en av utgavene vi har av Nytestamentet. Videre der er teksten «Vi ønsker at du skal oppleve Kristi kjærlighet i ditt liv. I mer enn 100 år har gideonittene hjulpet menn, kvinner, gutter og jenter med å finne ekte lykke, tilfredsstillelse og evig liv gjennom Herre Jesus Kristus, slik det er åpenbart i Hans ord.»

Medlemmene i Gideon er like dedikert til disse ordene nå i 2019 som de var i gamle dager, i betydningen oppstarten i Norge i 1930. Denne organisasjonen gikk senere inn i the Gideons International. Som navnet sier - en meget internasjonal organisasjon, med sitt hovedkvarter i Nashville. Rundt 200 land er med i arbeidet, og vi gir en håndsrekning til mange andre land enn dette når det gjelder trykking og utdeling av Guds ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et interessant faktum, og noe som vi er stolt over i Norge, er at vi inntil nylig har hatt en av våre, Per Inge Langeland fra Stavanger, i en fremskutt rolle i ledelsen av virksomheten som omfatter et par hundre tusen medlemmer og et stort antall Venner av Gideon som er med på å støtte arbeidet i bønn og finansielt. Kåre Nordpoll fra Nordfjord sitter som International trustee, og den norske delegasjonen til den årlige kongressen er også med på å ta de beslutninger som former Gideon-arbeidet i årene fremover.

Jeg nevner dette fordi den amerikanske innflytelse har vært et moment for en mindretallsfraksjon som valgte å forlate oss. Avisen Dagens lesere fikk innblikk i dette da to tidligere ledere gikk ut og argumenterte som om vårt formål skulle ha vært lagt om. Skrivende generalsekretær har vært undrende, slik en gjerne blir når tidligere medarbeidere gjør slikt.

Jeg er også uenig i antydningen om at vår organisasjon ikke ivaretar sin målsetting. For meg er det gledelig i dag å se så mange positivt innstilte medlemmer som legger planer for å gå ut med Nytestamentet til arenaer som vi har tradisjon for å benytte: Pensjonater, hoteller, studentboliger, ungdomsskoler, folkehøyskoler, fengsler, sykehjem, helseinstitusjoner og noen andre.

Også 90 år etter at vi startet vårt engasjement på disse steder kommer det respons tilbake til oss, ofte med takk og med en personlig historie om hvilke opplevelser bøkene har gitt. Personlig tror jeg det er langt flere som er blitt direkte berørt som vi aldri får melding om. En reiselivsorganisasjon gjorde for øvrig en survey for få år siden for å sjekke om Bibel og Nytestamente ble lest.

Nær 25 prosent av gjestene tok det opp og leste. En av disse har vært David Suchet, han som har spilt inn over hundre episoder av detektiven Poirot fra Agatha Christie bøkene. At han ble en kristen i 40-årsalderen begynte med at han fant en slik Bibel og tok til å studere svarene på de spørsmål hotell-biblene har på de første sidene.

Slik som det også skjedde med forfatteren av denne artikkel. Mr. Suchet har siden, som sikker mange har fått med seg, blitt en forkynner hvor han lager kristne TV-programmer. Reportasjer med et historisk tilbakeblikk på de steder Paulus besøkte og tilsvarende fra Peters liv. Alle disse har høstet fine kritikker og er blitt sett av mange flere hundre millioner. Kanskje disse i sin tur har tørket støvet av sin Bibel og lest?

Den norske delen av denne verdensomspennende organisasjon driver nå som før med utplassering av Nytestamenter. På norsk og på flere andre språk. De menn som er medlemmer jobber tidvis sammen med sine ektefeller som er tilsluttet Auxiliary, her til lands kalt Norsk Gideons Damearbeid.

Denne gruppen konsentrerer seg om utplassering av bøkene til helsesektoren, sykehus, legekontorer, institusjoner, kvinnefengsler og sammen med oss menn i skolene. Felles for oss er at vi trenger flere medlemmer, friske hender og føtter som kan hjelpe til. Dette arbeidet er vi, som kjent av deg som leser dette, gjentatte ganger blitt bedt direkte om å utføre. Vi vet at skal vi få med oss flere må vi passe på vår «time-management».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette skal ikke være en aktivitet som gjør at du må ta ut det siste av krefter. Vi må jobbe tidsbesparende og disiplinert slik at det er mulig å kombinere med en tøff jobb og andre forpliktelser. Men som en sammenslutning av forretningsmenn, ledere og fagpersonell skulle vi jo ha erfaring i å tenke og handle på en effektiv måte. Vi som er med merker at arbeidet gir mye tilbake.

De gavene vi er så heldige å motta fra kirker og menigheter over hele landet passer vi nøye på skal gå rett til Bibel og testament-innkjøp. En liten administrasjon må vi tross alt ha for å fungere optimalt. Vi tror nemlig at hvert eneste Nytestamente der ute teller i et tiår hvor enda flere nordmenn har mistet Gud av syne, skal vi tro Gallup-undersøkelsene.

Det hellige paradoks er at Han ikke slipper noen lett av den grunn. Vi oppfordrer på en av de siste sidene den som har åpnet boken, gjerne for første gang, til å lese hvilke muligheter Gud gir oss, og deretter ta den viktigste beslutning i livet: «Vår bønn er at du vil ta en beslutning om å motta Jesus Kristus som din Frelser og vokse i tro og kjærlighet til Herren som gir ny mening i ditt liv.»

Les også
Utbrytere starter ny bibelorganisasjon
Les også
Derfor forlater vi Gideon
Les også
Guds ord må ut