KRIK: Det vi ser utspille seg
...
KRIK: Det vi ser utspille seg i KRIK for tiden, er det vi har sett utspille seg i både organisasjoner, trossamfunn og enkeltpersoner over flere år, skriver Håkon Hovda. Bildet er fra fjorårets generalforsamling i KRIK. Foto: Ingjerd Våge
debatt
KRIKs knefall og veien videre
Del
Man kompromisser på Bibelens lære og veldig snart har man forlatt den helt og fullt.

I forrige uke vedtok KRIKs landsstyre å myke opp reglene som omfatter homofile som lever i samkjønnet parforhold. Inntil nå har KRIK fastholdt det tradisjonelle kristne synet på ekteskapet og ikke tillat de som identifiserer seg som homofil og lever i slike parforhold, å få lederverv.

Følgende ordlyd ble vedtatt: - Landsstyret i KRIK har etter grundig vurdering av referansegruppens anbefalinger og administrasjonens forslag til forvaltning konkludert med at KRIK skal løfte opp ekteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning for samlivet. Samtidig respekterer vi at våre ledere kan ha et annet syn og praksis enn KRIK i dette spørsmålet. Samlivsform skal derfor ikke være avgjørende for hvorvidt man kan være frivillig leder på KRIK-leir.

I en kommentar på sine nettsider skriver de om vedtaket: KRIK er verken en menighet eller et meningsfellesskap, men en kristen grasrotbevegelse på over 15 000 medlemmer som samles rundt idrett og Jesus.

Vi skal fortsatt være en tverrkirkelig organisasjon med lav terskel, hvor alle er velkommen og får komme som de er. De som har fulgt med en liten stund, vet at dette stort vanligvis har kun en endestasjon: KRIK vil forlate det tradisjonelle kristne synet på ekteskapet.

Det er fordi at den seksuelle revolusjonens forkjempere ikke aksepterer noen kompromiss. De tar ingen fanger og vil fortsette å angripe KRIK til de har gitt etter på alle plan. I tillegg ser vi at i forsøk på stilne kritikken og imøtekomme «den andre siden», så er alt for ofte konservative feige og unnlatende, så man ender med å velge og/eller ansette ledere og styremedlemmer som er mer liberale i spørsmålet. Det er nettopp det som har skjedd i denne saken.

Det triste med dette er at KRIK vet selv at dette er et steg i feil retning. Vel, i det minste skjønner de at veldig mange kristne som er glade og aktive i KRIK, tenker det. Derfor forsøker de å skjule seg bak «fortsatt være», som om dette ikke er noen nytt. Men vi vet at dette dessverre er en forandring. En stor forandring. Bare legg merke til spagaten vi ser utfolde seg i vedtaket. (...)

KRIK skal løfte opp ekteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning for samlivet. Så kommer spagaten. Samtidig respekterer vi at våre ledere kan ha et annet syn og praksis enn KRIK i dette spørsmålet. Hvordan kan KRIK løfte fram ekteskapet som Guds gode ordning for samlivet, om dens ledere har et annet syn og praksis?

Hvordan ser KRIK for seg at det skal være mulig å stå for et syn, mens ens ledere ikke gjør det? Hvordan tenker de at de som organisasjon kan si et ting, mens de lederne som er en del av den samme organisasjonen ikke trenger å hverken lære eller leve ut det de hevder er deres syn? Dette er en repetisjon av hva som har foregått, og fortsatt foregår, i Den norske kirke, dessverre.

Det vi ser utspille seg i KRIK for tiden er det vi har sett utspille seg i både organisasjoner, trossamfunn og enkeltpersoner over flere år. Man kompromisser på Bibelens lære og veldig snart har man forlatt den helt og fullt. Til slutt er det de som våger å fastholde Guds forordninger som ikke lenger har plass i gitt organisasjoner eller kirkesamfunn.

Der man i toleransens og samholdets navn har forsøkt å gi større rom til samfunnets krav om moralsk liberalisering, finner man at toleransen raskt blir sparket ut døra. Og KRIK har med det nye vedtaket dessverre åpnet døren på vidt gap.

krik,håkon hovda,homofili,kristen idrettskontakt,bibelen,samliv,ekteskap