I en sketsj som nå er slettet
...
I en sketsj som nå er slettet av NRK spilte en ortodoks jøde Scrabble. Motstanderen hadde bokstavene til å legge ordet «jødesvin». Foto: Skjermdump / NRK.NO
debatt
Polert antisemittisme
Del
Sett i lys av de siste to ukers debatt omkring NRK Satirisk og bruken av ordet jødesvin, er kanskje tiden moden for Charlo Halvorsen å ta sin hatt og gå?

Under Krystallnatten fikk jødene hylt ordet jødesvin i øret mens de ble kastet ut av leiligheten. Samtidig knuste SA butikkene deres og banket jødene grundig opp på gaten.

Jødesvin ble ropt etter dem av norsk Hird da jødene skyndte seg gjennom Oslos gater i begynnelsen av andre verdenskrig.

Jødesvin ble brølt etter jødene da de måtte krype gjennom skitten i Berg fangeleir utenfor Tønsberg, mens Statspolitivaktene i leiren sparket og slo dem.

Jødesvin ble skreket etter de utvalgte, da de ble jaget opp Himmelfahrtstrasse, mot det lille gasskammeret i utryddelsesleiren Sobibor. De måtte vente utenfor, mens de hørte på de andre som skrek innenfor.

Charlo Halvorsen har gått god for bruken av det mest antisemittiske ordet i Norge - ja, i hele verden. Han har forsvart ordbruken i to uker. Alle i hele Norge vet at jødesvin er et ord så grovt at en ikke bruker det.

Han forsøker å bortforklare denne brøleren med å si at man har undervurdert den historiske betydningen i ordet «jødesvin» og sier også at han ikke visste at ordet var så følsomt. Dette er noe alle i Norge vet.

Hvis Charlo Halvorsen forsvarte ordbruken på grunnlag av at han ikke skjønner konteksten av ordet jødesvin, og heller ikke forstår i hvilken kontekst man bruker ordet jødesvin, så kan han pakke sakene sine og overgi nøklene til noen bedre og forlate sin stilling.

Da slipper vi andre å forholde oss til polert antisemittisme og dårlig kultur fra NRK.

debatt,karl-aksel stock,antisemittisme,charlo halvorsen,krystallnatten,jøder