Den danske predikanten Torben
...
Den danske predikanten Torben Søndergaard har tatt med seg familien til USA. Skjermdump TLR/YouTube
debatt
Biskopen tar feil
Del
Folk, også ærlige kristne vendte seg mot denne familien, og noen gode medarbeidere dolket dem plutselig i ryggen. Dette er ren forfølgelse.

I denne avisen torsdag 1. august leste jeg en notis om den danske evangelisten Torben Søndergaard, og hans søking om asyl i USA på grunn av forfølgelse.

Avisen tar her inn en kommentar fra biskop emeritus Karsten Nilsen som «ekspert» på kristenforfølgelse. Nilsen avviser at det i Søndergaard sitt tilfelle er snakk om forfølgelse.

Her bommer han totalt. Når han kun bruker kriterier som drap, fengsling og tortur for å at noe skal kunne kalles forfølgelse, mener jeg han langt på vei går forfølgernes ærende. Det han sier er egentlig at det ikke foregår forfølgelse av kristne i den vestlige verden.

Det han imidlertid overser er at vi har et ganske godt lovverk for drap, fengsling og tortur i vår del av verden.

Derimot er det ganske store muligheter for meningsmotstandere å systematisk trakassere, mobbe, undertrykke og forskjellsbehandle personer/grupper, både psykisk, gjennom sosiale media og også gjennom lovverket (noen myndighetspersoner kan finne på å endre lovverket, som i dette aktuelle tilfellet) å presse de man ønsker, til taushet. Og på den måten «drepe» en person/gruppes mulighet til utøve deres tro.

Ifølge Wikipedia betyr forfølgelse følgende: «Forfølgelse er når et individ eller en gruppe av individer vedvarende forskjellsbehandler et annet individ eller gruppe med individer».

I Søndergaards tilfelle forgikk forfølgelsen gjennom statlig TV og andre store mediekanaler. Dette er meget slagkraftig. Dette har foregått i en lengre periode.

Også godkjent av Søndergaard selv, fordi man har gjennom ren løgn og svik klart å lure han til å gå med på dette. Disse aktørene har tydeligvis hatt en skjult agenda, om å bringe forkynnelsen og utøvelsen av det rene bibelske budskapet til taushet.

Ved ensidig å bruke denne kraftfulle metoden (media) sørget man også for at allmennheten fikk deres versjon mottatt som den hele og fulle sannhet. Også en rekke statlige aktører har blitt med. Dermed fungerte forfølgelsen slik man ønsket. Folk, også ærlige kristne vendte seg mot denne familien, og noen gode medarbeidere dolket dem plutselig i ryggen.

Dette er ren forfølgelse. Biskopen tar feil. Jeg vil anbefale tenketanken som biskop Nilsen leder tenke litt mer over dette før de konkluderer på denne måten.

debatt,svein kopperud,folkekirken,kristenforfølgelse,torben søndergaard