ISRAEL: Bildet er tatt utenfor Utenriksdepartementet i Israel. Vi ser fra høyre Fredrik Christensen, Mats Danielsen, Henrik Rekk Christensen og Ole Solheim Salvesen.

Nei til kommunal boikott av Israel

Partiet Rødt skriver på sine nettsider den 25. juli at de lover å ta kampen for boikott av Israel inn i kommunestyrene til høsten. Det er for så vidt ikke et nytt standpunkt fra Rødt, men det gjør det overhodet ikke mer riktig.

Vi var nylig på en studietur til Israel. På denne studieturen fikk vi møte mange mennesker, fra forskjellige kulturer med helt ulike religiøse oppfatninger. Men det som er den fremste fellesnevneren er at jøder og muslimer bor og arbeider i harmoni, i sterk kontrast med det vi blir fortalt av NRK, NTB og partiene på venstresiden.

For eksempel besøkte vi selskapet Sodastream, hvor jøder, palestinere, kristne, afrikanere og arabere jobber side om side. Sodastream var offer for BDS-bevegelsens svertekampanje rettet utelukkende mot jødiske bedrifter. Da Sodastream flyttet produksjonen ut av Vestbredden, slik BDS-bevegelsen ønsket, mistet flere hundre palestinere sine sårt tiltrengte arbeidsplasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Premissene partiet Rødt legger til grunn er også svært betenkelige. De hevder at det ikke vil være noe Palestina igjen å forsvare. Det er for så vidt ikke så rart, fordi det aldri har eksistert noe Palestina. Rødt omtaler «Palestina» som en stat, som overhodet ikke har rot i virkeligheten. Norge anerkjenner ikke at det eksisterer en palestinsk stat.

Israel er et demokrati som er omringet av diktaturer og teokratier. Vi vil gå så langt som å kalle Israel for et lysglimt i en region preget av offentlige henrettelser av homofile, forfølgelse av politiske motstandere og ikke minst ren forfølgelse av de jødiske minoritetene i arabiske og muslimske land.

Vi garanterer, begge to, som kandidater til kommune- og fylkestingsvalget, at vi aldri vil støtte en boikott av Israel på noen måte. Fordi vi mener at demokratier som skaper en trygg hverdag for sine innbyggere er en stats fremste oppgave, og det skal de ha all ære for.

Les også
Rødt vil vinne valget med Israel-boikottKommunal boikott
Les også
Fagforbundet vil forby handel med israelske bosetningerIsraelske bosetninger