Matfylket Rogaland

Det å gå ut og spise på restaurant blir ekstra hyggelig når rettene blir godt presentert og forklart og det i tillegg er lokale råvarer som serveres. Samtidig blir det stadig flere lokale matvarer å få tak i i nærbutikkene. Det er også veldig bra!

I juli 2017, for to år siden, signerte fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) Matmanifestet for Rogaland. Til nå har 175 bedrifter og organisasjoner signert manifestet. Matfylket Rogaland har med dette fått et samlingspunkt som også KrF vil bidra aktivt til å utvikle videre.

Rogaland er et landbruks- og havbruks-fylke med stor produksjon av blant annet sau, tomater og laks. Derfor må vi også i større grad å stimulere til videreforedling. Vi har de siste årene fått på markedet en rekke lokal produkter av høy kvalitet. Gode eksempler er eplejuice fra Grønnevik, ost fra Jæren og klosterlam fra Utstein.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi har mange driftige gårdbrukere som satser på mer enn bare store volum i produksjonen. Flere foredler også råvarene og skaper kvalitetsprodukt. Dette ønsker vi mer av i Rogaland. KrF vil arbeide for at fylkeskommunen i økende grad skal stimulere og legge til rette for at det i Rogaland skal foredles flere matvarer.

Dette vil også bidra til at flere arbeidsplasser kan skapes. Det er også et mål at vi alle skal kunne få mer kunnskap om matproduksjon, og ikke minst at vi kan nyte mer fantastisk kortreist mat!