DEBATT: «Undersøkelsen i fjor
...
DEBATT: «Undersøkelsen i fjor viser i et konservativt estimat at det nå er omkring 30.000 som er registrert i de om lag 300 Messianske menighetene i Israel», skriver John Roger Nesje i Ordet og Israel. Foto: Adobe Stock
i fokus
Evangeliet til jødene
Del
«Evangeliet til jødene» er ett av våre to uttalte mål for arbeidet vårt i Ordet og Israel. Det er ett kjekt arbeid, og det gjør speislet godt med gode nyheter fra Israel.

For noen måneder siden ble jeg veldig inspirert og oppløftet av et av nyhetsbrevene fra Dr. Erez Soref. Han er president i «One for Israel» og «Israel College of the Bible», som ligger i Netanya i Israel. De er messianske og verdens eneste akkrediterte Hebraisktalende bibelseminar. Studentene er en blanding av Jesus-troende Arabere og Jøder.

Dr. Erez Soref beskriver den vekst det har vært av messianske jøder i Israel. I 1948 var det 23, i 1989 var det 1.200 og i 1999 var det 5.000 Jøder som altså bekjente Yeshua (Jesus) som sin Messias. Undersøkelsen i fjor viser i et konservativt estimat at det nå er omkring 30.000 som er registrert i de om lag 300 Messianske menighetene i Israel.

Det er i tillegg mange som lever i skjul med sin tro på Yeshua, og altså er tallet trolig en del høyere enn dette. Veksten av troende jøder øker raskt og beskrives nå som eksponentiell. Og rundt 60 prosent av disse messianske troende er de første i sin familie til å tro på Yeshua som Messias.

Er ikke dette flott? «Hans egne» tar imot Ham som sin frelser og Messias! Det nytter å arbeide med å spre evangeliet til jødene. Det er mange måter å velsigne Israel på, men den beste måten er med Jesus Kristus!

Videre sier Dr. Erez Soref i sitt nyhetsbrev at det hver eneste uke er 22.000 israelske søk på internett etter «Yeshua» eller «Messias» på Hebraisk. For en mulighet det er til å møte disse med evangeliet. Og den muligheten har «One for Israel» grepet ved å produsere videoer med vitnesbyrd fra flere messianske jøder som forteller om sin omvendelse og sin vei til tro på Yeshua.

Disse vitnesbyrdene finner de som er på søk på internett. Søk gjerne opp «I MET MESSIAH (Jewish Testimonies)». Dessuten viser det seg å ha stor virkning når «deres egne» jøder vitner om Yeshua som Messias, og i tillegg på sitt eget språk, Hebraisk: «Israeli Testemonies (hebrew)».

De fleste videoene med vitnesbyrd har vært sett flere hundre tusen ganger, og noen over en million ganger! De mer enn 150 videoene som «One for Israel» har produsert er blitt sett mer enn 20 millioner ganger bare i Israel!

Og som et resultat av dette tar i gjennomsnitt fem nye israelere kontakt med «One for Israel» hver eneste dag for å få vite mer om Yeshua!

Jeg blir så inspirert og glad av dette! For et flott arbeid! Og så er vi i Ordet og Israel så takknemlig for at vi får være med og gi støtte til og samarbeide med «One for Israel» og «Israel College of the Bible»! Og så vidunderlig med hver enkelt som blir frelst!

erez soref,netanya,debatt,israel,ordet og israel,messias,yeshua,messianske jøder,jesus,john roger nesje