Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

En krigshisser og en fredsstifter

I et kristent land som Norge vil de fleste nikke gjenkjennende til beskrivelsen av Jesus, men personen Muhammeds liv og lære er trolig mindre kjent for norske lesere, ja, kanskje også for norske muslimer.

Prokla Media utga i 2003 og 2004 tre bøker av Mark A. Gabriel som gjorde et sterkt inntrykk på lesere som var opptatt av konflikten mellom jøder og arabere. Etter utgivelsen av de tre bøkene på arabisk, engelsk og norsk har forfatteren levd på ukjent adresse.

Han vokste opp i en muslimsk familie i Egypt som en overgitt muslim, tok doktorgrad i islamske studier og underviste ved Al-Azhar universitetet i Kairo. Dette universitetet er selve fundamentet for åndelig autoritet i den muslimske verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ledelsen ved universitetet har i alle år benektet at de har hatt en ansatt med forfatterens arabiske navn, som av naturlige grunner heller ikke nevnes i noen av hans bøker. Han sier selv at han ikke har hatt islam som et forskningsprosjekt.

I stedet sier han i tilknytning til utgivelsene av bøkene: «Jeg har levd under islam i 32 år!» Det var nok for den sannhetssøkende muslimen. Han måtte forlate Egypt.

Etter å ha møtt Jesus på overnaturlig måte i Kappstaden i Sør-Afrika på en UiO-base (Ungdom i oppdrag), begynte han å vitne i tale og skrift om sin dramatiske forvandling.

Resultatet kan vi lese om i bøkene hans. De burde være obligatorisk pensum ved lutherske «bible-colleges» på den okkuperte Vestbredden og ved teologiske høyskoler her hjemme. De som har tatt seg tid til å lese bøkene hans forstår hvorfor universitetet i Kairo benekter et hvert kjennskap til forfatteren, og også hvorfor han fremdeles lever anonymt i USA.

Hans siste bok «Jesus og Muhammed» gir en faktabeskrivelse og sammenlikning av to av historiens mest innflytelsesrike menn; av Jesus, grunnleggeren av kristendommen med to millioner etterfølgere og av Muhammed, grunnleggeren av islam med 1.3 millioner tilhengere.

I et kristent land som Norge vil de fleste nikke gjenkjennende til beskrivelsen av Jesus, men personen Muhammeds liv og lære er trolig mindre kjent for norske lesere, ja, kanskje også for norske muslimer.

Bildet som tegnes av grunnleggeren av islam er mildt sagt ganske forskjellig fra bildet av Jesus slik han fremstår i evangeliene. Det er utrolig at en religionsstifter med det usympatiske rullebladet som Koranens siste halvdel tegner av Muhammed, kan få oppegående norske muslimer til å eksaltere i sin beundring av ham.

Som forskningsprosjekt er profeten Muhammed like interessant, om enn ikke like oppløftende å studere, som Jesus. Den frie forskning omkring Jesu liv og lære som universitetene i Vesten har drevet med gjennom lange tider er fraværende omkring Muhammed.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Derfor tåles ingen negativ tale om ham, bare karikaturtegninger av fredsstifteren Jesus, hans etterfølgere og jøder, sekulære så vel som troende.

Les boken «Jesus og Muhammed»! Den viser store forskjeller og overraskende likheter mellom de to religionsstifterne. Bare en av dem fortjener vår beundring og tilbedelse.