Over 20.000 elever over hele landet streiket i mars for klimasaken. Illustrasjonsfoto: Tom Hansen / NTB scanpix / NPK

Klimaforførelse?

Det er forståelig at barn og unge er opptatt av klimaet. Uten aksjonene de har satt i gang, tror jeg langt flere enn hva som er tilfelle, ville ha utviklet angst og fortvilelse over den stadig negative forkynnelsen om kloden vår. 

Å engasjere seg, særlig hvis man tror det vil føre til forbedringer, er utvilsomt sunt. Man blir jo stadig matet med skremselspropaganda, blant andre fra MDG-partiet og media her i Norge - og fra såkalte klimaeksperter i andre land, som hevder at Jorden aldri har vært i større fare enn nå, og at dette blant annet skyldes global oppvarming på grunn av forurensning.

Ja, noen hevder med stort alvor at også promping fra kyr på beite er en medvirkende faktor når det gjelder Jordens dårlige status. (!). Som bekreftelse på forskningsresultatenes berettigelse, nevnes flom, jordskred, stigning av havnivået, temperaturøkning osv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når«ekspertene» maser om klimaet, tenker jeg på Storofsen sommeren 1789, som rammet store deler av innlandet i Norge. I Gudbrandsdalen ble mer enn 3000 hus totalskadet av flommen. Fra 1773 til vinteren 1788/89 var det kaldt vær og aller kaldest i 1784, dette som følge av et gigantisk vulkanutbrudd på Island.

Store mengder av gasser i atmosfæren førte til en nedkjøling som igjen resulterte i langvarig islegging i mange elver. Da isen smeltet, steg vannet med opptil ti meter. En annen katastrofe, Digerofsen, rammet Vågåmo i 1340-årene. Storflaumen, som rammet Øst-Norge sommeren 1860, skyldtes en kombinasjon av ekstreme snømengder og kraftig regnvær fra sør. (kilder: Wikipedia o. a.)

Dette er bare noen av de mange tragiske hendelsene i tider hvor det knapt fantes forurensende industri, og heller ikke fly, biler eller oljeboring. Årsak: Kyr på beite? Neppe!

De nevnte tragediene skyldtes altså ikke menneskers tankeløse livsførsel, men ble utløst av krefter ingen hadde noen mulighet til å forebygge. Katastrofer i naturen har alltid forekommet.Ergo finnes det andre krefter som påvirker kloden vår enn de som mennesker kan skape.

NASA måtte for noen år siden gå ut og avlyse egne forskningsresultater (om Jordens opphør) for å roe ned befolkningen, men de var faktisk ikke først ute med meldingen at kloden vår engang vil brenne opp og uten «hjelp» av mennesker. Det samme er forutsagt av profeter vi kjenner fra Bibelen, profeter med flere syner som allerede har gått i oppfyllelse.

Skal man avlyse klimastreikene? Ja, og nei; i stedet for å streike i skoletiden, kan man bruke tid på å fjerne plast, glass, metallemballasje og annet fra sjø og land, slik at dyre- og plantelivet kan ha gode vekst- og levevilkår, og gjerne aksjonere utenom skoletid for en renere industri i land hvor folk i store byer knapt kan oppholde seg utendørs.

Det bør også settes større fokus på fattige samfunn som behøver hjelp til finansiering av hus som tåler ekstremvær bedre, samt varslingssystemer. Skoleelever kan også bli mer bevisste på egen pengebruk. Ifølge SSB er det 188 647 13-15-åringer i Norge.

Hvis alle disse sponser hva én halvliter cola koster, eller sponser hva én halvliter cola hver dag koster i ett år, vil tjueto kroner per cola-enhet fordobles til mange millioner kroner. Noe å reflektere over for både barn og voksne.