Illustrasjonsfoto: Adobe Stock

En kristens skyldighet innfor Gud og nesten

Vi skal frykte og elske Gud over alle ting og vår neste som oss selv. Dette gjelder for alle mennesker. Dernest er en kristen skyldig å bekjenne Jesu navn for alle og bringe Lov og Evangelium til alle folkeslag. 

Vi er også som kristne skyldige til å advare vår neste, også myndigheter som står over oss, om de synder mot Gud og lever mot Guds bud. Det hviler med andre ord et tungt ansvar på dem som vil være Jesu etterfølgere, ikke bare å ære og lyde øvrigheten, men også av sann kjærlighet å advare og rettlede den om de synder mot Gud.

«Når jeg (Gud) sier til den ugudelige: Du skal visselig dø! – og du ikke advarer ham, ikke taler og advarer den ugudelige for hans ugudelige ferd for å holde ham i live, da skal han, den ugudelige, dø for sin misgjernings skyld, men hans blod vil jeg kreve av din hånd. Men når du har advart den ugudelige, og han ikke omvender seg fra sin ugudelighet og sin ugudelige ferd, da skal han dø for sin misgjernings skyld, men du har reddet din sjel.» Esek. 3, 18–19; 18, 20–24; 33, 11–19.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det Gud her sier gjennom profeten Esekiel er klart nok for alleå forstå. Likeså er det klart nok å forstå at abortloven er en ugudelig lov som fører til drap på uskyldige liv og de skyldige går fri, ja er dommere over liv og død. Dette er jo i sin gru folkemord!

Men vårt folk har fått flere ugudelige lover som er gitt oss som om Gud ikke eksisterer, partnerskapsloven og lov om likekjønnet «ekteskap» er eksempler på dette. Disse lover fører mennesker inn i synden og ikke ut av den, det burde våre politikere og biskoper forstå og Kirkemøtet likeså!

De prester og legfolk som frykter Gud og advarer for synden blir mobbet og hundset på det aller verste. Jeg frykter for at, om ikke lang tid, vil slike personer som taler sannhets-sak bli innesperret på sinnssykehus! Denne presten på Osterøy som i samsvar med Guds ord advarte de ugudelige, ble mobbet bort fra sitt embete.

Jeg kan ikke se at de som i samlet flokk skulle ha støttet ham, og som var gitt makt til å gjøre det, gjorde noe som helst? Men husk: Gud skal også dømme i denne sak! Ingen vil på Dommens Dag gå fri som gjorde urett, det gjelder både om fosterdrap og alt det som Gud har forbudt i sitt Ord.